zaterdag 9 maart 2019

Langeveense reuzen geveld door dapper Luctor C1

In hun tweede wedstrijd van de voorjaarscompetitie mocht Luctor C1 vandaag vol aan de bak tegen Langeveen C1. De bezoekers uit Noord-West Twente boezemden vooraf ontzag in want er liepen een paar knapen tussen van 1.90 meter of meer. Vaak zie je met dit soort tegenstanders dat ze graag de lange bal hanteren maar daar was bij Langeveen absoluut geen sprake van. De ploeg speelde prima verzorgd voetbal waar de jongens van coach Huub aanvankelijk veel moeite mee hadden. Na het eerste kwartier met enkele kansen voor Langeveen kwam het spel meer in evenwicht. De eerste goed verzorgde aanval van Luctor was meteen raak door Ivar na goed voorbereidend werk van Dylan. Het bleef 1-0 tot de rust waarover Luctor niet mocht mopperen. Na rust kreeg Luctor steeds meer controle over de wedstrijd, maar een kwartier voor tijd scoorde Langeveen toch de gelijkmaker. Vanaf dat moment was het weer een open wedstrijd die over en weer ging. Luctor toonde zich hierin het effectiefst toen een mooi aangesneden vrije bal van Teun met een sierlijke boogbal door Ivar over de lange keeper van Langeveen werd gekopt. Langeveen probeerde het daarna nog wel, maar miste een echte afmaker in de voorhoede. Zo bleef het 2-1 en meldde Luctor C1 zich op de koppositie van de ranglijst.

Gijs mocht ook een keer met de grote jongens meedoen

"Teeg'n wie möt ze?" Vroeg de ene Luctor C1-supporter tegen de ander. "Langevenne" was het antwoord. "Oh dan wee'jt wa, bint vast lange keerls." 

Uw IWEKB-verslaggever luisterde mee met dit gesprek en dacht: "Dat klinkt wel heel afgezaagd, alsof de jongens uit boerendorpen altijd groter zijn als die uit de stad. Eerst maar eens zien". Maar toen hij even later het team uit de catacomben zag opdoemen, wist hij niet wat hij zag. Er liep zeker een handvol pummels bij die boven Robin - de langste speler van Luctor - uitstaken. De jongens van coach Huub konden hun borst natmaken.


Ze hielden zich groot en schreeuwden "KOM OP LUCTOR!!!" na het handjeschudden, maar in het eerste kwartier was het voorzichtigheid troef bij de thuisploeg. Luctor speelde met de handrem er op alsof de reuzen uit Langeveen niet gestoord mochten worden. Hierdoor creëerden de bezoekers een overwicht wat enkele kansjes voor het doel van Tom opleverde. De keeper van Luctor werd zo lekker warmgespeeld, maar kwam goed weg toen hij na een te kort terugspeelbal de bal voor de voeten van de aanstormende Langeveenspits wilde wegmaaien. Hierbij raakte Tom geen bal maar wel de spits die als een bowlingkegel omver tuimelde. De scheidsrechter meende dat er eerst balcontact was geweest en liet doorspelen. De coach van Langeveen schudde zijn hoofd en maakte met zijn handen een VAR-gebaar. Helaas voor hem was er die middag in Zeist niemand in de VAR-keet om hem te hulp te schieten.

Na dat benauwde moment begon Luctor langzaam maar zeker de schroom van zich af schudden. Met name over de linkerflank ontstonden er een paar snelle aanvallen waarbij vooral Teun zich onderscheidde. Zijn Cruijff-turn in het strafschopgebied stuurde zijn lange bewaker het bos in. Het schot dat er op volgde kon door een verdediger op de lijn ternauwernood worden geblokt. Aan de andere kant van het veld flikte Thijmen een minuut later een soortgelijk kunststukje. Een Langevener had de bal voor het inschieten en schoot de bal langs de geklopte Tom in de rechterbovenhoek. Helaas voor hem stond Thijmen daar precies op de goede plek om de bal uit het doel te koppen.

Het was nu een echte open wedstrijd geworden en het was wachten op de eerste goal. De zaakwaarnemer van Tijn voorspelde: "Wie de eerste goal maakt, die gaat winnen." Het bleken profetische woorden. Het was Ivar die de patstellling doorbrak na de eerste mooi uitgespeelde aanval via Casey naar Dylan die vervolgens Ivar perfect de diepte instuurde. De Luctorspits hield het hoofd koel en passeerde de keeper met een geplaatst schot.

De Langeveenkeeper lijkt de bal van Ivar te stoppen maar deze schiet net langs zijn voet het doel in
Daarna probeerde Langeveen de stand nog voor de thee gelijk te trekken via een aantal corners. Dit lukte een keer bijna maar de onbewaakte paal stond een Langeveense gelijkmaker in de weg.

Na rust werd er een stormloop van Langeveen op het Luctordoel verwacht maar dat viel mee. De gastheren controleerden grote delen van de tweede helft en liet een paar grote kansen liggen om de wedstrijd op slot te gooien. Casey wist met een soort van backhandvolley uit een corner de lat te raken en Dylan schoot de bal op vijf meter van de doellijn tegen de keeper aan.

En zoals dat zo vaak gebeurt, viel kort daarop de goal aan de andere kant. Een snelle aanval over links werd prima uitgespeeld waardoor de stand weer in evenwicht werd gebracht. De reuzen van Langeveen brulden het uit van geluk. Nu d'r op en erover dachten ze.De reuzen van Langeveen brullen het uit

Helaas voor hen was hun vreugde van korte duur. In plaats van de bal simpel weg te koppen gaf de 2.15 meter lange rechtsback van Langeveen Teun een duw in de rug, resulterend in een vrije trap op de linkerflank. Teun nam zelf de vrije trap die hij met laserprecisie op het voorhoofd van Ivar legde die hierop met een schitterend geplaatste boog de lange keeper van Langeveen wist te verschalken. Luctor stond weer voor!

Ivar kopt......

....raak!

Wat volgde was een zenuwslopende slotfase. Het was nu vrouwen en kinderen eerst. Langeveen ging alles of niets spelen en Luctor verdedigde met man en macht de kostbare voorsprong. De giganten van Langeveen wisten niet hoe ze het hadden door de onbevreesde tackles van de kleine Luctorkabouters.

Korne vliegt er in tegen de Langeveense reus die te groot is om op de foto te passen
Luctor speelde op het randje maar KNVB-scheids Grondman hoefde maar één keer een kaart te trekken voor Ivar die te laat was voor de bal en tegen de Langeveense keeper opknalde. Het gekke was dat Langeveen zich fysiek liet overbluffen door de onderdeurtjes van Luctor. In plaats van mee te gaan in de strijd lieten zij zich met name verbaal gelden. De scheidsrechter was de gebeten hond toen een Langeveense speler in het strafschopgebied werd gevloerd. Zij floot niet voor een penalty en dat was de juiste beslissing want de tackle was op de bal. De spelers van Langeveen schreeuwden van alles naar de vrouw in het roze, waarop de coach van Langeveen ze tot de orde riep. Het was geen penalty en ze moesten niet zo zeuren aldus de nuchtere Langeveencoach. Hulde hiervoor.

Langeveen probeerde het nog wel, maar het lukte de bezoekers niet om nog een bres in de potdichte defensie van Luctor te slaan. Na het verslossende eindsignaal van mevrouw Grondman was de vreugde en opluchting groot bij het team van coach Huub. De spelers van Langeveen hadden moeite om hun zure nederlaag te accepteren. Hun nummer 7 stapte op scheidsrechter Grondman af en vertelde haar wat hij van haar vond.

Je bent een "houtrek!!"

Hij noemde haar een "houtrek". Dat wil zeggen... hij zei eigenlijk een ander woord maar het had wel precies dezelfde letters "houtrek". Wij van IWEKB vonden het echter niet gepast om dat hier letterlijk te herhalen. Hoe het ook zij, mevrouw Grondman kon de toewensing van Langeveense nummer 7 niet erg waarderen en beloonde zijn uitbarsting met een rode prent.

Volgende week wacht de derbykraker tegen AVC Heracles. Wanneer Luctor die wedstrijd ook weet te winnen dan kon het wel eens een heel mooi voorjaarsseizoen gaan worden.

Er zijn ook nog  ruwe foto's (nog niet geselecteerd) die u HIERRR kunt bekijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten