vrijdag 29 maart 2019

Enschedese gezinnen redden KKD-feestje FC Twente

FC Twente kan opgelucht ademhalen. Gisteren werd bekend dat het aanstaande kampioenschapsfeest in de Keukenkampioendivisie gewoon doorgang kan vinden door een financiële injectie van de 158 duizend inwoners van de gemeente Enschede. Een gemiddeld Enschedees huishouden gaat hiervoor zo'n 350 euro betalen. Uw IWEKB-verslaggever vroeg een aantal betrokkenen om een reactie:Ruud Gardenbroek, voorzitter Voedselbank Enschede & Haaksbergen: "Ja prachtig toch? Wij als vrijwilligersorganisatie weten wat het is om te moeten leven van giften van de bevolking. Ze leven mee met de hulpbehoevenden in de stad: de werklozen, gehandicapten, ouderen èn FC Twente. Dat ze nu ineens zo'n groot bedrag schenken, ter grootte van zo'n 4 miljoen voedselbankmaaltijden, is geweldig. Ik moet eerlijk bekennen dat ik er wel een beetje jaloers van word, maar het is ze van harte gegund."

Joop Munsterman, oud-voorzitter FC Twente: "Eindelijk, ik dacht al, wanneer komt het volk nu eens over de brug? Zelf zit ik er ook met een godsvermogen in, dus dan mag de gewone man ook wel eens de knip trekken. Dat is nu dus gebeurd. Gelukkig maar, hopelijk is het faillissement nu van de baan en kan ik misschien ook nog wat van mijn centen terugzien."

Jeffrey, Martin en Richard van seniorenteam Luctor 5 in Almelo: "Wij hebben met zijn drieën wel even geproost op dit prachtige nieuws. Petje af voor alle Enschedese gezinnen. Zonder hen zou onze prachtige club er volgend jaar niet meer zijn. En waar had je dan als Almelose voetbalfan in hemelsnaam naar toe gemoeten?"

U leest het, alleen maar positieve reacties.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten