zaterdag 9 februari 2019

Luctor C1 laat Excelsior een poepie ruiken

Op de Koerbelt in Rijssen ontving Excelsior'31 voor de tweede keer Luctor C1 dit seizoen. De eerste wedstrijd stond iedereen nog goed in de herinnering: het was een bekerkraker tegen het in de 3e Divisie spelende Excelsior'31 C1 die op spectaculaire wijze werd gewonnen door het team van de toen kersvers aangestelde coach Huub. Vandaag, in de eerste wedstrijd van de voorjaarscompetitie was de C2-selectie van de Rijssense megaclub de gastheer. Op papier een makkelijker tegenstander dan C1 maar dat moest in de praktijk altijd nog blijken. Tot tevredenheid van coach Huub lieten zijn jongens zich niet verrassen. In de eerste helft die grotendeels niet om aan te gluren was, was Luctor twee keer trefzeker door Dylan die profiteerde van een dramatische terugspeelbal en Ryan met een bekeken intikker na een snelle aanval. Op slag van rust moest Ryan met rood het veld uit wegens een grote mond waardoor de tweede helft nog spannend leek te worden. Dat werd het niet. Het leek na rust wel of Luctor met een man meer speelde in plaats van minder. In de slotfase tikte de onvermoeibare Jesper de 0-3 binnen waarna Excelsior in de laatste minuut nog de eretreffer mocht maken. Een dik verdiende overwinning en een mooi begin van het nieuwe jaar.
Er zijn foto's van de wedstrijd die u HIERRR kunt bekijken. De rest van het verslag kunt u hieronder lezen.

Jesper, die vandaag ook nog eens jarig is, viert met Dylan zijn eerste goal van het seizoenUit de Luctor C1 - Groepsapp:

Huub: Aankomende zaterdag spelen we een competitiewedstrijd uit tegen Excelsior JO15..... De jongens moeten om 8:00 uur aanwezig zijn..... Graag een reactie wie er rijdt.....
Het zal u niet verbazen dat het daarna niet echt stormliep in de groepsapp.

...Is dit de F1-App?
...vroeg de zaakwaarnemer van Teun zich af. "Want dat zijn toch geen tijden meer, acht uur s'ochtends in het vrije weekend."

Langzaam maar zeker druppelden de aanmeldingen binnen. Uiteindelijk waren er precies genoeg auto's om alle spelers, staf en fans naar De Koerbelt in Rijssen te brengen.

Uw verslaggever kwam wat later omdat zijn dochter na de wedstrijd van C1 met de meiden van Luctor B1 óók op de Koerbelt moest spelen. Maar dochterlief was niet te porren om twee uur eerder het nest uit te komen. Daarvoor had uw verslaggever alle begrip en zo kwam hij met vrouw en dochter precies op het moment van aftrappen het sportpark opgewandeld.

En als hij een half uur later was gekomen, was het ook nog niet zo erg geweest want wat beide teams in de eerste helft op de mat legden deed bijna pijn aan de ogen. De kansen waren op de vingers van één hand te tellen. Het enige lichtpuntje was de effectiviteit van Luctor. Dylan was halverwege de eerste helft alert toen de centrale verdediger op eigen helft pardoes de bal langs zijn keeper speelde. Dylan rende achter de de eenzame bal aan en kon hem nog net voor hij over de achterlijn rolde tussen de palen van het Excelsiordoel drukken: 0-1.


Koele kikker Ryan maakt 0-2Enkele minuten later vond de diep opgekomen Jesper Dylan op links waarna de linkerspits een man omspeelde en met een beetje geluk de vrijstaande Ryan in de voeten speelde. De midvoor bleef kalm en schoot beheerst de 0-2 tegen de touwen. Geen vuiltje aan de lucht zou je denken, maar dat veranderde op slag van rust. Na een onschuldig ogend opstootje kreeg Ryan uit het niets een rode kaart voorgeschoteld. Vanaf de kant leek het eerder alsof de Excelsiorverdediger (die geel kreeg) straf verdiende voor een duw, want Ryan hield zich in. Dat wil zeggen, hij sloeg hem niet terug, maar verbaal deelde hij kennelijk wel een tik uit.

De midvoor riep een woord wat uw verslaggever nog niet kende:
 "Koulo!"
 Hij moest het opzoeken op een Engelstalige pagina van Wikipedia:


Koulo
Koulo is a settlement in Lifuka island, Tonga.
Afijn, de Rijssense verdediger werd dus uitgemaakt voor een nederzetting op een eilandje in de Stille Oceaan. Kennelijk is dat een erg scheldwoord. Uw verslaggever dacht nog: "Als hij nou Ballum of Hollum had geroepen". Dit zijn dorpen op Ameland met een zekere scrabreuze ondertoon in de naam. Maar nee, Koulo is kennelijk nog erger.

Hollum en Ballum halen het niet bij Koulo

Hoe het ook zij, coach Huub moest in de rust zijn team even in het gareel brengen. Na een peptalk besloot hij  (zoals te verwachten viel) om met twee aanvallers te gaan spelen. Daarnaast werd gastspeler Gijs (van het eerstejaars C1-team) ingebracht op het middenveld op de nummer 6-positie. In de tweede helft had Luctor de wind ook nog eens tegen dus dat kon nog wat worden. Zou je denken.Huub in de rust

Het liep heel anders. Tegen zwakke ploegen willen de jongens van C1 er nog wel eens met de pet naar gooien.  Maar als de tegenstand zwaar wordt, dan veranderen ze in een onverslaanbaar collectief. Excelsior speelde met een man meer, maar het leek wel een man minder want het team van coach Huub stond als een huis. Excelsior stuitte op een ondoordringbare Luctormuur en werd nauwelijks gevaarlijk. In het centrum van de verdediging gaven Robin en Koen bijna niks weg en als er dan toch iets door kwam van Rijssense kant, dan was Tom altijd nog een onoverkomelijke sta-in-de-weg.De meeste kansen kwamen juist van de bezoekers die goed omschakelden over zowel de lengte als de breedte van het veld. Jesper sleurde als Dirk Kuyt in zijn beste dagen over de hele linkerflank steeds afwisselend met Teun.

Langs de kant hielden de zaakwaarnemers van Dylan en Teun al tactische bespiegelingen over de ondertalsituatie van Luctor. Zo was het logisch dat ze nu beter speelden want met een man minder krijg je meer ruimte. Daarnaast was het wellicht een idee om de volgende keer ook met 10 man te gaan spelen, je hebt dan namelijk een extra wissel tot je beschikking. Tegen deze logica viel weinig in te brengen.

Door het goede spel van Luctor werd het eigenlijk helemaal niet meer spannend, maar daar maalde niemand om in het uitvak. Toen vijf minuten voor tijd de jarige Jesper zichzelf ook nog trakteerde met zijn eerste seizoensgoal (na een prachtige opening van Teun en fraaie voorzet van Korné) was de wedstrijd gespeeld. Bij het sluiten van de markt maakte Excelsior nog de eretreffer en dat was meteen het laatste noemenswaardige feit van de wedstrijd.

Een goed begin van de nieuwe competitie, laat de lente maar komen.
Inderdaad...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten