zaterdag 1 september 2018

Lekkere seizoensopening voor Luctor C1

Hallo fans, daar zijn we weer. Na een heerlijk lange zomer die zowat in mei begon is IWEKB weer terug van weggeweest. In het nieuwe seizoen 2018-2019 zullen we weer verslag doen van alle belangwekkende en minder belangwekkende zaken rondom de gezelligste voetbalvereniging van Almelo: Luctor et Emergo. Zoals gebruikelijk zullen we ook dit seizoen één team met extra aandacht volgen en dit jaar is Luctor C1 van de kersverse trainer Huub Knoop de gelukkige.

Luctor C1 krijgt dit jaar speciale aandacht van IWEKB

Dit is een breuk met het verleden waarin telkens pupillenteams onze speciale aandacht kregen. Vanaf dit seizoen gaat het er iets serieuzer aan toe. We zullen het niet meer hebben over papa's en mama's van de spelers, want dat is een beetje kinderachtig. Nee, de spelers van C1 hebben geen papa's en mama's meer langs de kant staan, maar wel hun zaakwaarnemers en de assistentes van hun zaakwaarnemers. Voor de rest zal alles wel zo'n beetje bij het oude blijven.

Afijn, vandaag was dus de officiële seizoensopening van Luctor C1 dat afreisde naar Den Ham voor zijn eerste bekerwedstrijd. De ploeg was nog niet op volle oorlogssterkte want Corné en Dylan ontbraken nog wegens familiedingetjes. Coach Huub had geen invallers tot zijn beschikking wat betekende dat er maar één reservespeler was. Dat hield niet over.

Toch had de zaakwaarnemer van Teun er wel een goed gevoel bij: "We hebben in Den Ham nog nooit punten laten liggen" zo vertelde hij aan de zaakwaarnemer van Sil, die hem meenam in zijn leasebak naar het Sallandse brinkdorp. Toen ze na een gezellige rit de parkeerplaats van sportpark De Rohorst opreden was het al een drukte van belang. Je kon merken dat het voetbalseizoen was begonnen.

50 cent!
VV Den Ham had zijn zaakjes prima voor elkaar. Een schitterend sportpark met mooie velden en een grote moderne kantine. Niet zo gezellig als bij Luctor, maar wel strak ingericht. Daarnaast was de koffie slechts 50 cent (in een porceleinen kopje!) en stonden er onder andere zalmwraps en heerlijke broodjes pulled pork op de kaart. De zaakwaarnemer van Tom vond dat wat apart allemaal en bestelde gewoon een vertrouwde bal gehakt, (Niet aan zijn vrouw vertellen want hij doet aan de lijn) want die hadden ze ook.

Dan nu naar de wedstrijd. Den Ham C1 en Luctor C1 bleken behoorlijk aan elkaar gewaagd. De thuisploeg probeerde het spel te maken wat Luctor tot op zekere hoogte ook toeliet. Tot de 16-meter mochten ze komen, maar verder niet. De eerste schermutselingen speelden zich af voor het doel van Tom zonder dat het echt penibel werd. Daarvoor ontbrak het Den Ham aan echte afmakers voorin.

Teun verschalkt de keeper van Den Ham met een leep lobje

Dit in tegenstelling tot Luctor dat na een kwartier snel achterelkaar twee keer scoorde. Teun maakte op uiterst koele wijze de 0-1 toen hij een bal leep over de keeper wipte nadat hij de bal op een presenteerblaadje kreeg aangereikt door Ryan die met gevaar voor eigen leven een trap van de Hammer keeper had geblokt. Even later was het min of meer omgekeerd, want Teun zag zijn schot, na een geweldige diagonale pass van Robin geblokt worden door de keeper, waarna Ryan in de rebound simpel binnen kon tikken.

Ryan promoveert het geblokte schot van Teun tot doelpunt

Dat ging lekker zo. Het team van coach Huub had zijn zaakjes redelijk goed voor elkaar. Den Ham dat fysiek wat meer in huis had dan Luctor, kon geen vuist maken tegen de geconcentreerd spelende Almeloërs.

Ook na de rust veranderde aanvankelijk weinig aan het spelbeeld. Den Ham drong nog wat meer aan maar Luctor kraakte niet. Toen Robin ook nog eens een penalty kreeg en onberispelijk binnenschoot nadat hij door de nummer 3 werd vastgehouden in de zestien, was de wedstrijd zo goed als gespeeld. Dat wil zeggen, dat leek zo want Den Ham maakte binnen 5 minuten de "Anschlusstreffer".Dat gaf de Hamse burger weer moed. Tegelijkertijd begon de machine van Luctor meer en meer te haperen mede door het gebrek aan wissels. Verschillende spelers liepen blessures op, maar met maar één wisselspeler op de bank kon coach Huub ze eigenlijk alleen maar een waterfles aanbieden. Ze moesten maar op hun tanden bijten. Gelukkig had keeper Tom nergens last van. Meer dan eens kwam hij oog in oog met aanstormende aanvallers van Den Ham, maar telkens had hij een antwoord klaar. Met de ene na de andere onverschrokken redding hield hij zijn ploeg op de been.

Tom moest meer dan eens redding brengen

En zo eindigde de eerste wedstrijd van het seizoen voor Luctor C1 in een afgemeten 1-3. Volgende week wacht de volgende tegenstander uit Ommen, met de lelijkste naam uit het regionale amateurvoetbal: SJO JCO JO15-1. Je moet het maar uit je bek krijgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten