zaterdag 8 september 2018

Fel Luctor C1 knokt zich ook langs Ommense fusieclub

De liefhebbers van bekervoetbal werden niet teleurgesteld tijdens de wedstrijd Luctor C1 - SJO JCO JO-15. Luctor had de zaakjes aanvankelijk prima voor elkaar, door de Ommenaren al diep op eigen helft op te jagen. De bezoekers kregen geen seconde rust waardoor het achterin fouten maakte die uiterst efficiënt werden afgestraft door twee goals van Casey en Dylan. Het hoge tempo van Luctor begon gaandeweg de match zijn tol te eisen, waardoor OJO1 CJ15-JOS zich terug in de wedstrijd kon vechten. Vlak na rust brachten ze de spanning terug in de wedstrijd uit een penalty. Luctor liet zich hierdoor niet van de wijs brengen waarna een mooie open strijd ontstond. Ryan vergrootte de marge weer naar twee, maar vijf minuten voor tijd werd het toch nog spannend toen Ommen 2-3 maakte. In een zinderende slotfase kregen Dylan en zijn tegenstander rood en voorkwam Tom met een wereldredding de gelijkmaker van de Sallanders. In de slotseconden maakte Sem aan alle Ommense illusies een eind door van grote afstand een vrije trap in de verre hoek te knallen. Eindstand 4-2.

Casey schiet de 1-0 binnen

Bij de loting voor de beker deze zomer was er voor Luctor C1 een team met een bijzondere naam uitgerold: SJO JCO JO15-1............... SJO JCO JO15-1. Het stond er echt. We hebben nog even nagevraagd of de huiskat van de secretaris van de KNVB per ongeluk op het toetsenbord was gaan zitten maar nee, ze heten echt zo.

De naam deed Uw IWEKB-verslaggever terugdenken aan de cursus blind typen die hij ooit volgde bij een strenge typelerares / heks. Hij weet nog goed hoe hij aan het eind van de eerste les ingepeperd kreeg, hoe je typen eigenlijk moet uitspreken. Je moet namelijk NOOIT tiepen zeggen,

"JE ZEGT TIJPEN!!!"

Na deze stichtelijke woorden stapte ze op haar bezem en vloog via het raam het klaslokaal uit. Afijn, tijdens de cursus van de boze tijpheks begon je in de eerste les met de makkelijke letters voor beide wijsvingers: fjf [spatie] fjf [spatie] fjf [spatie] fjf [spatie] , als je goed was dan mocht je zelfs na een half uurtje al combinaties van andere vingers proberen: kdk [spatie] kdk [spatie] kdk [spatie] enzovoort. Na een les of twee kreeg je het al aardig in de vingers en kwamen er  uitdagingen met meerdere vingers van beide handen zoals bijvoorbeeld jco [spatie] sjo [spatie] jco [spatie] sjo. En als je er ook nog JO-15 achter plakte dan had je dus de tegenstander van vandaag:

SJO [spatie] JCO [spatie] JO15-1.

Een hele mond vol. De club deed bij niemand een belletje rinkelen, maar dat was ook niet zo gek want ze bestaan pas één seizoen. Het is namelijk een nieuwe combinatievereniging voor de jeugd van de Ommense voetbalclubs.

Simpele tactiek coach Huub: "Grijp ze naar de strot"

De tegenstander mocht voor coach Huub dan wel een grote onbekende zijn, maar dat maakte voor zijn tactiek niets uit. Hij had zijn jongens kennelijk opgedragen om de tegenstander meteen naar de strot te vliegen, figuurlijk welteverstaan, want in de openingsfase werd JSO OJ-511 COJ opgejaagd als een gewonde gazelle door een troep leeuwen. Deze tactiek betaalde zich al snel uit. Eerst was het Dylan die een SOJ COJ 5-11 OJ-verdediger zo het leven zuur maakte dat Casey de bal prompt in de voeten kreeg die daarop bliksemsnel uithaalde in de korte hoek: 1-0. Even later was het weer Dylan  nu geassisteerd door Teun, die op jacht gingen naar hun volgende prooi. Teun onderschepte door goed positiespel van een Ommer verdediger de bal en leverde hem af bij de vrijstaande Dylan, die simpel de 2-0 binnenschoot. Het had op dat moment trouwens al 3-0 kunnen staan, ware het niet dat de grensrechter van 1JO 15-S OJJOC er een eigen interpretatie van de buitenspelregel op nahield. Een lange bal vloog hoog over de buitenspel lopende Dylan maar precies in de loop van de geheel vrijlopende Teun die zeker een meter achter zijn verdediger was gestart. Geen buitenspel dus, maar de vlag ging niettemin wel omhoog.

Halverwege de eerste helft moest Luctor wat terug gaan nemen want twee keer 35 minuten jagen was natuurlijk niet vol te houden. Dit stelde 51 SJC OOJ-1JO in staat om een licht veldoverwicht op te bouwen. De jongens uit Ommen speelden op zich best verzorgd voetbal, maar misten een echte afmaker voorin, die Luctor echt pijn kon doen. En anders was er altijd nog Tom als slot op de deur. Zo werd de 2-0 tot de rust vastgehouden.

Er was kortom geen vuiltje aan de lucht voor de jongens van coach Huub. Maar de tweede helft was nog geen vijf minuten oud of SJOC 1 51-CJJOO had de aansluitingstreffer al gemaakt uit een penalty. Tom trok aan de noodrem nadat een slechte terugspeelbal zo in de voeten van de spits van Ommen belandde. De strafschop werd onberispelijk ingeschoten: 2-1 en alles was weer open. Ommen kreeg weer moed wat zich vertaalde in enkele hachelijke situaties voor het Luctordoel. Het was zaak voor Huubs jongens om de kopjes niet te laten hangen. En warempel, Ze spuugden even in de handen en veerden op.

Het energieke spel van de eerste helft keerde weer terug. De thuisploeg creëerde enkele kansen en Ryan wist er één van te verzilveren door een rebound van de keeper van Ommen koel binnen te tikken: 3-1! Het voelde als een kleine bevrijding want het was Luctor dat nu het heft in handen nam. Er kwamen grote kansen voor Teun en Ryan maar die werden niet verzilverd. OJ5-OJS1 JOS wankelde maar was nog niet verslagen. En toen het vijf minuten voor tijd nog 2-3 maakte, werd het toch nog even penibel. Ommen ging alles of niets spelen waardoor het alle hens aan dek was voor Luctor. Uit een corner leek OJO-JC51-SJO1 de gelijkmaker binnen te koppen. Iedereen telde hem eigenlijk al, maar Tom niet. Met een katachtige sprong en magnifieke reflex bokste hij de bal uit de rechterbovenhoek. Wat een redding. Maar het werd nog mooier voor Luctor want in de laatste minuten maakte Sem aan alle Ommense illusies een eind. Zijn vrije trap van een metertje of 22 vloog loepzuiver in de verre hoek. Scheidsrechter Weggeman vond het mooi geweest en floot meteen af.

Als we dit soort wedstrijden elke week voorgeschoteld krijgen, dan kan het nog een heel mooi seizoen worden voor Luctor C1. Zo niet, dan hebben we altijd de foto's van deze wedstrijd nog als u HIERRR klikt.

Naschrift: Uw IWEKB-verslaggever is gezakt voor toets 3 van de typecursus: SJO JCO JO15-1