zaterdag 24 maart 2018

Schoonheidsprijs voor Luctor D1, de punten voor Rood Zwart

Het team van coach Cas kreeg het opnieuw voor zijn kiezen in de promotiepoule 1e Klasse 04.  De eerste paar wedstrijden gingen verloren tegen najaarskampioenen uit verschillende 1e klasses, en vandaag moest het opnieuw aan de bak tegen koploper Rood-Zwart uit Delden. De vaste volgers van het team spraken voor de wedstrijd hoeveel het ging worden. De meningen waren verdeeld, maar het zou geen makkie worden dat was wel duidelijk. Maar goed, het was lekker weer dus wat maakte het uit.

Van het spel van Luctor viel er het eerste kwartier niet al te veel te genieten, want de bezoekers waren Luctor in de beginfase duidelijk de baas. Rood-Zwart drong Luctor terug op eigen helft en had een paar goede mogelijkheden om de score te openen. Het spel van Luctor leek nog nergens op, bijna nog slechter dan het Nederlands Elftal van een dag eerder tegen Engeland. Maar zo erg als Oranje was het gelukkig niet. Want anders dan het team van Ronald Koeman, beschikte trainer Cas nog wel over een aantal jongens met creativiteit. In de vijftiende minuut toverde Luctor uit het niets een juweel van een aanval uit de hoge hoed. Wout vond Gijs die vervolgens Teun op links wegstuurde, zijn voorzet kwam bij Delano die even terugkapte en de opstomende Gijs in de voeten speelde. De tweebenige middenvelder sneed naar binnen (zijn dribbels zijn werkelijk een genot om naar te kijken) en schoot met zijn rechter van buiten de zestien met een heerlijke krul in de rechterhoek.

Heerlijk doelpunt van Gijs.
Dat mocht gevierd worden

De fans aan de kant wreven even in hun ogen. Gottegot wat een prachtig doelpunt. Helaas was de weelde van de voorsprong maar van korte duur, want Rood-Zwart draaide de 1-0 achterstand in een mum van tijd om in een  1-2 voorsprong. Het leek wel of Luctor nog na zat te genieten van de prachtige goal van Gijs, want verdedigd werd er even niet meer. In de slotseconde van de eerste helft werd het ook nog 1-3 en toen wist Luctor weer waar het stond.

Er zat weer een afstraffing aan te komen, zo was de vrees bij de harde kern. Die vrees werd nog eens bewaarheid, zo leek het, toen Rood-Zwart even na rust 1-4 maakte uit een corner. Daar gaan we weer, zo klonk het vanaf de kant, Luctor was klaar voor de sloop. Dit pakte dit keer gelukkig anders uit. De jongens van Cas rechtten hun rug om er toch nog wat van te maken. En het moet gezegd, dat lukte heel aardig. Rood Zwart werd nu met dezelfde wapens bestreden. Ryan werd als stormram voorin geposteerd, terwijl Ceder de plek van centrale verdediger innam.

Rood-Zwart bleef wel gevaarlijk met snelle uitbraken, maar het spel speelde nu toch veel meer op de helft van de bezoekers af. Daarnaast stond Sepp in de tweede helft ook zijn mannetje met een paar fraaie reddingen. Halverwege de tweede helft verkleinde Teun de achterstand tot 2-4, en hoe. Een juweel van een vrije trap vanaf zo'n twintig meter afstand vloog met een mooie boog vlak onder de lat het doel in. De wanhopig grijpende Rood-Zwart keeper kon springen wat hij wilde, maar hij kon er niet meer bij, hier kon Brandley Kuwas nog een puntje aan zuigen.

Lekker Teun!

Er was nog een kwartier te spelen dus het zou nog best kunnen. De mouwen werden opgestroopt. Van het slappe gepruts van voor rust was nu geen sprake meer. De scheidsrechter moest ook een tandje bijschakelen want de duels werden steeds steviger waarbij met name Wout en Ryan hun handen vol hadden aan hun directe tegenstanders. Echt gemeen werd het niet maar op een gegeven moment vond de scheids het toch beter om Ryan en de aanvoerder van Rood-Zwart vijf minuten aan de kant te zetten om even af te koelen.

Gelukkig werd er ook nog gewoon gevoetbald. Teun kreeg nog een paar dotten van mogelijkheden maar was nu niet meer zo scherp als bij zijn wondergoal. Zo bleef het uiteindelijk 2-4, maar het goede spel van na rust had de nare smaak van de eerste helft wel helemaal weggespoeld. En die twee droomgoals van Gijs en Teun, konden worden bijgezet in de virtuele Luctorprijzenkast. Die namen ze hen in ieder geval niet meer af.