zaterdag 20 januari 2018

Lekker opwarmertje voor Luctor D1 tegen KOSC

Het kunstgrasveld van Sportpark De Horst lag bedekt onder een flinke laag hagel van de vorige dag, maar dat weerhield de teams van Luctor D1 en KOSC D1 er niet van, om tegen elkaar een oefenpot te spelen in aanloop naar de voorjaarscompetitie. Hoewel het vriendschappelijk was kon de match ook als inhaalwedstrijd worden beschouwd omdat de laatste ronde in de najaarscompetitie tussen beide teams was afgelast. Zo beschouwd kon KOSC vandaag nog op gelijke hoogte komen met Luctor als het wist te winnen. Het team van trainer Cas dacht daar anders over. Na een voorzichtig begin was Luctor duidelijk de bovenliggende partij. Bij de rust stond het nog 1-0 maar in de tweede helft schakelde Luctor een tandje bij en werden de Ootmarsumers vakkundig kapotgespeeld, eindstand 6-1.

U kunt de (grotendeels onbewerkte) foto's in het webalbum bekijken, wanneer u HIERRR klikt.

Wout: "Ja het is echt koud buiten". Teun: "Oh, ik en Nienke hebben met Kerst van die zwarte sporthandschoentjes gekregen, ik neem die van Nienke wel mee, kun je die mooi aandoen."

De linksback en linksbuiten van Luctor D1 waren op de vroege zaterdagochtend online met elkaar in conclaaf terwijl ze het PS4-spel Fortnite speelden. (De hit van dit moment voor de gamende Luctorjeugd van tegenwoordig.) Wout en Teun hadden wel zin in de wedstrijd tegen KOSC later die ochtend maar ze wilden er wel fatsoenlijk bijlopen. Met van die sneue lompe winterhandschoenen, daar kon je toch echt niet mee aankomen op het voetbalveld. Wout nam het aanbod van Teun dan ook maar wat graag aan. De ouderen onder ons schudden nu wellicht meewarig het hoofd, maar die begrijpen er niks van. Met roze voetbalschoenen, het haar met gel goed gestyled, en kekke sporthandschoentjes aan, speel je nu eenmaal met veel meer zelfvertrouwen. Vraag anders maar aan Leco of Maik de Boer.

Teun trekt zijn handschoentjes nog even recht
Je kan er van alles van vinden, maar wie de wedstrijd Luctor D1 - KOSC D1 bekeek, moest toegeven dat het met "de moraal" wel goed zat. KOSC dacht aanvankelijk dat het Luctor nog wel pijn kon doen. Luctor moest in de eerste 5 minuten nog even wennen aan het met dikke witte hagelstenen bezaaide veld, maar daarna nam Luctor het heft in handen en stond het niet meer af.

De toeschouwers werden getrakteerd op een heerlijke pot voetbal. Mooie individuele acties, verzorgde aanvallen, attent verdedigen, bijna alles klopte. Alleen het rendement had wat beter gekund, met name voor rust werden er aardig wat kansen verprutst. Luctor kwam in de eerste helft wel op voorsprong nadat Hein uit een corner beheerst binnenschoot.

Deze twee bikkels bleven gewoon buiten staan in de rust

Het echte vuurwerk werd bewaard voor de tweede helft. Daarin kwam KOSC geheel tegen het beeld van de wedstrijd in, nog wel eerst op gelijke hoogte. En als Sepp niet zo attent had gekeept bij een uitbraak van de bezoekers, dan had het zelfs geheel onverdiend 1-2 gestaan. Maar de spits van KOSC die helemaal vrij op het doel van Sepp afstormde, werd op uiterst kundige wijze de bal ontfutseld door de Luctorksluitpost die onbevreesd op de bal dook.

Sepp ontfutselt de spits van KOSC de bal

Het waren de laatste stuiptrekkingen van KOSC want Luctor was daarna heer en meester. Er viel veel te genieten: Tristan draaide voor de neus van zijn twee grootste fans, een paar keer op onnavolgbare wijze weg van zijn directe tegenstander. Ryan sleurde in de spits, steeds twee verdedigers aan zich bindend en was niet van de bal te krijgen. Gijs gooide er een paar solo's uit. En zo kunnen we nog wel even door gaan.

Ryan kopt de 2-1 tegen de touwen

Het was niet alleen mooi maar ook effectief wat Luctor liet zien. Ryan kopte raak uit een corner, invaller Sil Kremer was attent toen hij een geblokt schot van Tristan in de rebound binnenschoot, daarna brachten Teun, Tristan en nogmaals Ryan de eindstand op 6-1.

Teun maakt 3-1 na goed voorbereidend werk van Tristan en Sil K.
De handschoentjes van Nienke (zus van Teun) zitten Wout als gegoten

De fans trakteerden hun helden op een welverdiend applaus maar spoedden zich daarna naar de Luctorkantine om op te warmen en de overwinning te vieren. In de derde helft werd onder het genot van een hapje en een drankje de wedstrijd door de heren analytici nog eventjes dunnetjes overgedaan.