zaterdag 27 januari 2018

Grote ziekenboeg deert Luctor D1 niet tegen SVZW

Liefst vier spelers moest Luctor D1 vandaag missen, met een vijfde die nog maar net hersteld was van een griepje. Trainer Cas moest dus improviseren om een representatief elftal op de been te krijgen. In Sil, Lucas en Hidde uit de D2 vond hij drie capabele vervangers om de gaten in de selectie op te vullen. Van een verzwakking was dan ook niet veel te merken in de oefenpot tegen SVZW, want net als in de uitwedstrijd in de najaarscompetitie (2-4), was Luctor vandaag ook weer de bovenliggende partij. Met name in de eerste helft was het soms genieten van het flitsende samenspel. Bij rust stond het al 4-2, (Doelpunten van Ryan, Gijs, Delano en Noah) waarbij Luctor zich de twee tegengoals mocht aanrekenen en zelf nogal slordig met de kansen was omgesprongen. In het tweede bedrijf liep het allemaal iets stroever. De kansen waren nu spaarzamer en SVZW kwam uit een corner nog op 4-3 waardoor het zelfs nog spannend leek te worden. In de slotfase maakte Luctor aan alle Wierdense illusies een eind met twee fijne goals van Dominique en Teun. Opnieuw een goed resultaat in de aanloop naar de voorjaarscompetitie.

De foto's kunt u HIERRR al vast bekijken, de rest van het verslag leest u hieronder.
Deed gelukkig niet echt zeer
Luctor D1 zit in de lappenmand. Zoals bekend herstellen Ceder en Sem nog van hun operaties aan buik en hand, maar nu heeft het griepvirus ook toegeslagen in het team. Ryan en Tristan konden niet trainen op woensdag en een dag later was Teun ook aan de beurt. Zelfs bij de fans waren er enkele twijfelgevallen. De papa van Teun was nog steeds niet van zijn kriebelhoest af en het was hem ook nog eens in de rug geschoten. Ook de papa van Delano wist niet of hij de wedstrijd van zaterdag ging halen. Hij voelde een biergriep aankomen als gevolg van een feestje dat hij op vrijdagavond in de stad zou hebben. Dan was de aftrap van 10 uur een dag later toch wel erg vroeg.

Voor trainer Cas was het zaak om vervanging te regelen. Hij wachtte tot vrijdagmiddag om te horen hoe het met de zieken ging. Er was goed nieuws en slecht nieuws. Het goede nieuws was dat Ryan en Teun weer beschikbaar waren. Helaas was Tristan nog steeds niet fit genoeg om aan te sluiten. Daarnaast had Efraïm zich al eerder afgemeld want hij was een weekendje weg met zijn familie.

Ceder en Sem bekijken vanaf de bank hoe hun teamgenootjes het er vanaf brengen

Cas besloot daarom dat naast Sil, ook Hidde en Lucas uit de D2 bij de groep te vragen. Zo had hij twee wissels tot zijn beschikking, dat moest genoeg zijn. SVZW was immers in de competitie in de uitwedstrijd vrij eenvoudig met 2-4 verslagen. "We beginnen met het basisteam aangevuld met Sil, in de tweede helft mogen Lucas en Hidde invallen" aldus trainer Cas in het perspraatje voorafgaand aan de wedstrijd. "We hopen, ondanks dat het een oefenwedstrijd is, dat we weer de steun krijgen van het fanatieke Luctorpubliek zoals we dat ook in de competitie van hen gewend zijn" zo besloot hij.

Dat was nog maar de vraag. Want in de kantine zaten tot 10 minuten voor aftrap alleen de papa's van Gijs, Teun en Wout met elkaar een bekertje koffie te drinken. Waar was de rest van het legioen? Had iedereen een baaldag genomen? Maar nee, die vrees bleek ongegrond. Het legioen had gewoon zo lang als mogelijk was uitgeslapen want vlak voor de aftrap druppelden de fans één voor één binnen.  De harde kern was weer compleet. Dat wil zeggen, op één na: De papa van Delano was er niet. Had de man met de hamer hem toch te pakken gekregen.

De wedstrijd ging er niettemin gewoon om door. Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Bosch, was Luctor duidelijk de betere partij. SVZW beschikte weliswaar over meer lengte en fysieke kracht, maar dit werd weer teniet gedaan door het surplus aan dynamiek en voetballend vermogen van Luctor. Daarnaast was er bij de bezoekers weinig te bespeuren van een wil om te winnen. "Ze kunnen nu nog lachen!" aldus de trainer van SVZW toen het nog 0-0 stond, alsof hij de bui al zag hangen.

Gijs scoort  de 2-1

De bezoekers gaven Luctor zeeën van tijd waardoor het soms leek of we naar rondootjes keken, waarbij Luctor de bal lekker rondtikte en SVZW er achteraan rende. De wedstrijd had daarom meer weg van een trainingspartij, mede ook omdat Luctor zelf nogal nonchalant speelde. Naast vier doelpunten die het maakte in de eerste helft, incasseerde het ook twee tegengoals door te slapen bij de aftrap van SVZW na de 1-0 alsook bij een corner. 

Dat moest in de tweede helft beter, zo oordeelde ook de papa van Delano. Ja mensen u leest het goed, de papa van Delano had zich met een ultieme krachtsinspanning weten op te richten uit zijn bed - biergriep of geen biergriep - en zich naar De Horst begeven. Hij pakte zelfs nog een restant van de eerste helft mee Hulde! 

's Avonds een vent, 's ochtends een vent. En nee mensen, dat is geen straateczeem op zijn jukbeen.
Ook trainer Cas zal in de pauze gewezen hebben op de nonchalance in het spel van Luctor want na rust had de thuisploeg de zaken achterin prima op orde. Wout was een onneembare vesting op links en op rechts was de ingevallen Lucas een prima vervanger voor Dominique. Aan de andere kant wist ook SVZW zich beter te weren tegen de voorwaartsen van Luctor. Hierdoor was de de tweede helft als schouwspel aanvankelijk wat minder dan de eerste. 

Teun zet de eindstand op het scorebord: 6-3
Gelukkig werd er wel gescoord, maar tot schrik van de Luctorfans was het eerst SVZW dat de spanning terug leek te brengen door uit een klutssituatie na een corner (weer uit een corner) de 3-4 te scoren. In de slotfase maakten Dominique en Teun, die beiden even hadden uitgerust op de reservebank, met twee uitstekende goals aan alle Wierdense hoop op een resultaat een eind. Eindstand 6-3. Prima resultaat vond trainer Cas die zichzelf na de persconferentie beloonde met een waterfiets uit de snackcorner.

Deze waterfiets had hij wel verdiend, vond trainer Cas

Geen opmerkingen:

Een reactie posten