zaterdag 4 november 2017

Juventa schenkt Luctor 9 punten in één ochtend

Het treffen tussen Juventa'12 D1 en Luctor D1 had een tijdje nodig om op gang te komen. De twee middenmoters maakten er in de eerste helft een vrij vervelend trainingspartijtje van, waarbij bij Luctor het besef ontbrak, dat ze een zespuntenpot aan het spelen waren. De jongens van Cas vonden het nog niet nodig om meer dan twee keer achter elkaar de bal naar een blauw shirt te spelen. Veel direct gespeelde ballen dus, die op goed geluk naar voren werden gepeerd. Juventa stelde er overigens ook niet veel tegenover. Het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van de gastheren, maar Luctor deed niks met het veldoverwicht. Juventa was juist wel effectief bij een corner, waardoor het enigszins geflatteerd op voorsprong kwam. Tot de rust bleef Luctor een antwoord schuldig. Na de thee stelde Luctor D1 orde op zaken. Een penalty na een Wierdense handsbal werd feilloos door Ryan binnengeschoten. Daarna waren het twee vrije trappen van Sem die Luctor de overwinning bezorgden. De eerste schoot hij onhoudbaar onderkant lat raak en zijn tweede werd uit de rebound rücksichtlos binnengeshoveld door Ryan. Daarna speelde Luctor solide de wedstrijd uit. Dat betekende 9 punten mee terug naar De Horst omdat de eerstejaars F3 en de C1 van Luctor die ochtend ook al hun wedstrijden hadden gewonnen. Wat wil je nog meer?

Ryan bulldozert de 3-1 tegen de touwen. De keeper kan er niet om lachen.
Op 4 november vond er een kleine volksverhuizing plaats van De Horst naar Sportpark Het Lageveld in Wierden. Liefst 3 ploegen van Luctor mochten die ochtend aftrappen tegen een Juventa-team. Luctor D1 - het elftal dat IWEKB dit jaar volgt -  speelde de middelste van de drie wedstrijden op het hoofdveld dat voorzien is van een schitterende kunstgrasmat. Tot genoegen van de jongens van trainer Cas, want "gras is voor koeien".

Omdat Hein wegens een griepje verstek moest laten gaan, moest trainer Cas achterin wat gaan schuiven met poppetjes. Tristan werd op de linksbackpositie gepositioneerd, Wout ging centraal achterin, en het was de beurt aan aanvoerder Sil om een keer op de bank te beginnen. Zonder morren gaf hij de aanvoerdersband aan reservecaptain Ryan.

Een blik op de stand leerde dat, met twee punten verschil, beide teams behoorlijk aan elkaar gewaagd waren. De winnaar zou goede zaken doen voor een plek in de subtop. Je zou verwachten dat Juventa en Luctor er alles aan zouden doen om voor de drie punten te gaan, maar in de eerste helft was hier weinig van te merken. Beide ploegen bakten er niet veel van. De meest opvallende acteur op het veld was scheidsrechter Kappert die zo veel floot als het maar kon. Daarnaast duldde hij nul tegenspraak. Elke woord richting de arbiter werd beantwoord met een uitbrander. Dat gold niet alleen voor spelers als Sem die zoals bekend van hun hart geen moordkuil maken (hij kreeg na enkele minuten al zijn eerste waarschuwing), maar ook voor Gijs, die toen hij de scheids er op attendeerde dat hij op de hak getrapt werd, met een vermanend vingertje op zijn nummer werd gezet. Ook Teun kon er over meepraten. De Juventagrensrechter vlagde de linkerspits af voor buitenspel - onterecht volgens de papa van Sil die op één lijn stond, en hij heeft er kijk op, dus dan is het geen buitenspel. De scheids volgde echter het oordeel van de grensrechter en floot af. Teun gaf aan dat hij ruim achter zijn man startte toen Sem hem de bal toespeelde. Maar daar was scheidsrechter Kappert niet van gediend. Teun kreeg een stevige uitbrander.

Scheidsrechter Kappert duldt geen tegenspraak, zo ondervind ook Gijs

Voor de toeschouwers viel er in de eerste helft zoals gezegd weinig te genieten. Luctor domineerde maar Juventa controleerde. De thuisploeg had achterin de zaakjes redelijk op orde en liet Luctor het spel maken. Af en toe kroop Juventa uit zijn schulp, waarbij het vooral mikte op lange ballen op hun reusachtige nummer 9 in de spits. De omhooggeschoten Wierdense slungel oogde wat houterig maar kon echt wel wat met een bal. Een type Dick Nanninga zeg maar. dan had Luctor maar meer moeten doen met het veldoverwicht. Zo bleef het 1-0 tot de rust.

Juventaspits kopt snoeihard raak

In de Luctorkleedkamer werd er gesproken over wat er fout ging in de eerste helft. Er werd afgesproken dat er bij corners altijd twee mannetjes ieder een paal moesten gaan dekken. Wat er verder werd besproken wilden onze bronnen helaas niet prijsgeven, maar het miste zijn uitwerking niet. Luctor speelde nu eindelijk eens over meerdere schijven de bal naar elkaar toe. Daanaast viel er ook meer te genieten van techische hoogstandjes. Vooral Gijs onderscheidde zich een paar keer met mooie solo's waarbij de Juventaspelers dienst deden als poortjes waar Gijs dan behendig omheen slalomde. In de verdediging viel Efraïm op die overal goed tussen zat en elke onderschepping afsloot met een zuivere pass op een teamgenoot.

De gelijkmaker van Luctor kwam dan ook niet uit de lucht vallen. Of misschien toch wel? Teun gaf namelijk een hoge voorzet die met een boog in het strafschopgebied neerplofte. De stuiterende bal kon onder meer door goed jagen van Delano niet goed gecontroleerd worden door de Juventaverdediger die hem van schrik pardoes met zijn hand beroerde. Pffiieeep!!! floot de scheids: Penalty!

Dat was een klusje voor Ryan. Uw IWEKB-fotograaf sprintte richting de Juventagoal om de strafschop van dichtbij vast te kunnen leggen. Zie hieronder het resultaat.

Maar hier bleef het niet bij. Sem gooide niet veel later de wedstrijd op zijn kop toen hij een vrije trap van ver buiten de zestien met gevoel voor precisie over de wanhopig springende kleine Juventakeeper, via de onderkant van de lat binnenschoot.

Binnen vijf minuten deelde Luctor de genadeklap uit. Opnieuw via een vuurpijl van Sem uit een vrije trap. Dit keer trof hij niet meteen doel, maar de keeper had zoveel moeite om het projectiel onschadelijk te maken dat Ryan er als de kippen bij was om de losgelaten bal binnen te knallen.

Hiermee was de wedstrijd gespeeld. Juventa kreeg in de slotfase nog een kans om dichterbij te komen toen scheidsrechter Kappert zijn tweede penalty van de ochtend gaf na vermeend duwen van Ryan. Helaas voor Juventa werd de strafschop kundig via de buitenkant paal naastgekeken door keeper Sepp. Zo kwam het toch nog goed voor Luctor D1. Het nestelt zich op de vierde plaats op respectabele afstand van de top 3, maar met een relatief eenvoudig programma, dus zeg nooit nooit.

Na de wedstrijd bleven er nog veel fans van D1 hangen om ook de verrichtingen van Luctor C1 te aanschouwen. Ze werden niet teleurgesteld. Het team van coach Robbie won soeverein met 3-0 waarmee het gelijk ook de koppositie van de ranglijst veroverde. Dat was het derde Luctorteam dat die dag de volle buit pakte bij Juventa. Met andere woorden: Juventa uit: soms lastig, maar ook niet altijd.

Wie nog meer foto's wil zien kan HIERRR klikken voor de link naar het webalbum.