zaterdag 25 november 2017

Jeugd Luctor D1 geeft het goede voorbeeld tegen SVZW

"Dat gaan ze niet verliezen". De vader van Teun was stellig tegen de vader van Gijs een week geleden, toen ze vooruitblikten op de uitwedstrijd tegen SVZW. Gezien de stand was dat geen rare voorspelling. 5 punten uit 8 wedstrijden was niet iets om bang van te worden. Dat was trainer Cas ook niet, want hij besloot drie tweedejaarsspelers op de bank te laten te beginnen. Of "te sparen voor de moeilijke wedstrijden tegen DETO en KOSC", zoals hij het zelf uitdrukte tegen zijn spelersgroep. Er was weinig van te merken in de wedstrijd, want het jeugdige Luctor D1 speelde SVZW in de eerste helft helemaal van de mat. Het was te danken aan hun uitstekende keeper dat het bij rust slechts 0-2 stond. In de tweede helft nam Luctor gas terug nadat het op 0-3 was gekomen. Dat deden ze iets te vroeg, want twee onoplettende momenten later stond het warempel 2-3. Voordat het echt spannend kon worden maakte Ryan er weer 2-4 van waarna Luctor op halve kracht de wedstrijd uitspeelde. Een plichtmatige overwinning, maar die tellen ook gewoon mee.

Voor de tweede keer deze maand mocht Luctor D1 aantreden op Sportpark Het Lageveld. Drie weken geleden won het bij Juventa en vandaag moesten de buren aan de overkant aan geloven. SVZW had slechts één overwinning behaald tegen rode lantaarn DOS´37, dus dat moest te doen zijn. Maar in de voetballerij weet je het natuurlijk nooit. Toch had trainer Cas er wel alle vertrouwen in. Hij besloot een paar ervaren krachten rust te geven voor de aankomende clashes tegen DETO en KOSC. Uw IWEKB-verslaggever peilde de stemming over deze tactische ingreep in de kantine van SVZW. Eerst waren er een paar gefronste wenkbrauwen, maar hoe langer de fans er over nadachten, hoe meer ze zich konden vinden in de gedachtengang van de trainer. Al gauw ging het niet meer over de opstelling of over tactiek, maar over de inrichting van de kantine. De papa van Efraïm wees de papa van Sepp - die naar verluidt ook plannen heeft met de Luctorkantine - op de wandbekleding van de kantine die bestond uit uitvergrote krantenartikelen en zwartwitfoto's van wedstrijden uit het SVZW verleden. "Jammer dat het niet in kleur is, want nu zie je de clubkleuren niet". Uw verslaggever moest de papa van Sepp toen uitleggen dat SVZW in zwart-wit speelt. "Oh?!" Zei de papa van Sepp toen met een besmuikte glimlach en nam een slok van de straffe kantinekoffie.

Oude garde: Aanvoerder Sil (r), reserveaanvoerder Ryan (m) en topscorer Teun (l) krijgen rust

Er stond dus een relatief jong Luctor D1 op het kunstgras van veld 2 aan de aftrap. Hongerig ook, want vanaf de aftrap toonden de jongens van trainer Cas zich bijzonder gretig. Daarnaast was het samenspel bijzonder goed verzorgd. De gastheren uit Wierden kregen geen moment vat op het dynamische voetbal van Luctor. Het regende kansen voor de bezoekers, maar het ontbrak nog aan scherpt bij Gijs, Delano en Dominique. Bovendien had de keeper van SVZW een goede dag, want hij hield bijna alles tegen wat op zijn doel af kwam. Na zo'n tien minuten spelen was het dan toch raak. Een prachtige combinatie opgezet door Gijs en verlengd door Noah werd door Delano binnengeschoten: 0-1.

Delano opent de score: 0-1!

Delano krijgt als eerste een knuffel van Noah, de man van de assist
Na de goal bleef Luctor het gas er op houden, het wilde nu doordrukken. Kansen waren er weer volop, maar pas vlak voor rust verdubbelde Ceder de voorsprong met een fijne kopbal in de rechterbovenhoek.

De kopbal van Ceder, onderweg naar de rechterbovenhoek
Met een redelijk comfortabele 0-2 voorsprong ging Luctor rusten. Maar als het iets effectiever in de afronding was geweest, had het nu al gewoon 0-5 gestaan. Cas maakte zich geen zorgen. In de tweede kwamen de "gespaarde" Ryan, Sil en Teun er immers bij. Met hen erbij zou het alleen maar beter worden toch? Dat viel tegen. De tweede helft begon nog precies zoals gehoopt. Hein scoorde uit een corner de 0-3, waarmee de wedstrijd in de tas leek te zitten.

Hein knalt 0-3 op het scorebord

Maar vanaf dat moment kwam de klad er in bij Luctor. Het ging overmoedig spelen met te veel mensen voor de bal, waardoor het kwetsbaar werd voor counters. Dat buitte SVZW uitstekend uit. De uitgedunde Luctorverdediging lette twee keer niet op en het stond zomaar ineens weer 2-3.

Het weinig verwende SVZW-publiek juichte het uit. Zouden ze het'm flikken? Het antwoord kwam even later van de drie Luctorreserves uit de eerste helft. Teun speelde Sil aan die op zijn beurt rechts van hem Ryan lanceerde. Met een droge knal gooide de Luctorspits de droom van SVZW in duigen. BAM! 2-4, Luctor kon weer opgelucht ademhalen.

In het restant van de wedstrijd geloofde Luctor het verder wel. Er werd op halve kracht doorgevoetbald en liet SVZW het meeste werk doen. De gastheren hadden echter niet de wapens om het Luctor nog echt moeilijk te maken. Voor de harde kern van Luctor viel er weinig meer te genieten. Toen de vlekkeloos fluitende scheidsrechter affloot, spoedde iedereen zich gauw naar binnen voor nog een bakkie grimastrekkend straffe kantinetroost.

Voor wie er nog wil nagenieten van de (onbewerkte) foto's kan HIERRR klikken.