zaterdag 18 november 2017

Sensationele come back Luctor D1 niet beloond in mooie derby

In de derby van Almelo-Noord ontving Luctor D1 de buren van PH. Bij winst zou Luctor gelijkkomen met de club uit De Schelfhorst en zelfs stiekem kunnen denken aan plek twee. Het werd een levendig duel waarin doelpunten vielen als rijpe appelen. Ondanks een veldoverwicht keek Luctor binnen 10 minuten tegen een 0-3 achterstand aan. Die was bij rust al bijna weer weggewerkt en vlak na rust stond het alweer gelijk. Op dat moment dacht iedereen dat PH klaar was voor de sloop maar niets was minder waar. Vanaf dat moment liet Luctor de wedstrijd uit de vingers glippen met twee goals voor PH als resultaat. In de slotfase maakte Luctor toch nog 4-5 en was het vijf minuten alles-of-niets-voetbal. Ryan kopte in de slotseconden bijna nog de 5-5 binnen maar zijn boogbal ging rakelings over. En zo werd het een spektakelstuk zonder happy end. Volgende keer beter.

Je kon merken dat Sinterklaas in het land was. In de eerste helft van de derby Luctor D1 - PH D1 gaven de jongens van trainer Cas de doelpunten weg, als waren het pepernoten. Luctor begon sterk aan de wedstrijd en drukte PH terug naar eigen helft, maar het was achterin zo aan het prutsen dat de bezoekers uit de Schelfhorst 3 doelpunten in de schoot geworpen kregen. Dat lag niet alleen aan Luctor. Vooral de openingstreffer door niemand minder dan Chiel Stokkingreef (hun oude teamgenoot) was om in te lijsten. Hij stuurde de slapende verdediging van Luctor met een simpele beweging het bos in waarna hij alleen op het doel afstormde en perfect binnenschoot. Niet leuk natuurlijk voor de Luctorfans, maar de 0-2 en 0-3 deden pas echt pijn aan de ogen. De details zal ik u besparen.

De voorzet van links van Teun is net te scherp. Delano kan hem dus niet binnentikken.

Het gekke was, dat op dat moment Luctor veel beter in de wedstrijd zat dan PH. Maar het denkbeeldige scorebord gaf toch 0-3 aan. Het spelbeeld veranderde daarna niet echt, maar er was één verschil, Luctor kon naast kadootjes ook klappen uitdelen. Het was namelijk niet van plan om zich zomaar gewonnen te geven. Twee snelle goals van Noah uit een corner en Ceder die profiteerde van balverlies van PH, brachten de spanning volledig terug in de wedstrijd. Er kwamen zelfs grote kansen op de gelijkmaker, maar tot de rust bleef het 2-3.

Noah scoort 1-3

De fans van Luctor maakten zich nog geen al te grote zorgen. Dat gaat nog wel goed komen in de tweede helft, zo was de teneur. En dat daar leken ze gelijk in te krijgen toen Delano al heel kort na rust de 3-3 binnentikte. En nu d'r op en d'r over, dacht iedereen. Behalve PH dan.

Hun mentale weerbaarheid bleek groter dan gedacht. Vanaf de 3-3 was het ineens gebeurd met de stormloop van Luctor en was het juist PH dat uit zijn schulp kroop. Het drukte Luctor meer en meer naar achteren. De 3-4 (een prachtig uitgespeelde aanval) liet niet lang op zich wachten waardoor Luctor weer in de achtervolging moest. Nu slaagde de thuisclub er echter niet meer in om een vuist te maken. PH had de zaakjes ineens prima op orde. Het speelde makkelijker de bal rond dan Luctor dat een beetje achter de bal en de feiten aanliep. Toen vervolgens Efraïm voor een zware overtreding met geel naar de kant moest en PH in een overtalsituatie de 3-5 scoorde, leek de wedstrijd beslist.

Efraïm mag naar het strafbankje om na te denken over zijn zonden

Toch werd het in de slotfase nog superspannend omdat Sem na een handvol eerdere pogingen zijn vrije trap nu wèl in het doel zag vliegen. Met nog vijf minuten te gaan was het alle hens aan dek. Het kon nog! Dat had PH ook door want het probeerde het tempo uit de wedstrijd te halen. De staf maande zijn spelers om het tijdens spelonderbrekingen rustig aan te doen. Hun sterspeler Chiel deed er nog een schepje bovenop en tikte heel "professioneel" de bal gauw even weg toen Luctor een vrije trap mocht nemen, dat had'ie natuurlijk van zijn vader geleerd.

Vrije trap van Sem vlieg in het doel ondanks het originele keeperswerk van de PH-goalie

Het alles-of-niets-offensief van Luctor was nog bijna succesvol. Teun mocht corner nummer zoveel nemen die hij perfect op het voorhoofd van stormram Ryan afleverde. Iedereen hield zijn adem in toen de bal met een subtiel boogje over de keeper maar ook rakelings over de lat suisde. Ooeeff!!! wat waren ze er dichtbij. Maar soms zit het mee, soms zit het tegen. Dit keer was PH de gelukkige en op basis van de tweede helft hadden ze ook het meeste recht op de overwinning. En al was het spel van Luctor niet echt om over naar huis te schrijven, ze hadden in ieder geval hun huid duur verkocht.