zaterdag 21 oktober 2017

Victoria'28 verslaat Luctor D1 na verbaal vuurwerk

Het bekeravontuur voor Luctor D1 zit er op. In een clash tussen twee aan elkaar gewaagde teams was Victoria'28 D1 na twee keer 30 minuten Luctor D1 de baas. Na de eerste helft mocht Luctor van geluk spreken dat het nog maar 1-0 voor Victoria stond. Luctor miste het lef in de duels om het fysieke overwicht van de Enschedeërs te bestrijden. Ook was het voetbal van de gastheren in eerste helft beter verzorgd dan van Luctor. Dat veranderde na rust. Na wat omzettingen en 3 frisse tweedejaarsinvallers, draaide Luctor zijn opponent de duimschroeven aan. De gelijkmaker zat er aan te komen maar in een sporadische counter scoorde Victoria onverwacht 2-0. Luctor gaf niet op en had via een penalty de spanning weer terug kunnen brengen. Deze werd echter gemist door Teun, die meteen daarop met geel naar de kant moest omdat hij oliedom terugschold na een provocatie van een gehaaide Victoriaan. Omdat de scheidsrechter Teun vervolgens pas na 10 minuten weer in het veld liet, in plaats van 5 minuten zoals de regels voorschrijven, speelde Luctor een verloren wedstrijd. Met een man meer voor Victoria'28 werd het 3-0. In de slotfase met 11 tegen 11 scoorde Dominique nog wel de aansluitingstreffer maar het was te laat om de wedstrijd te doen kantelen. Zo bleef het 3-1 en heeft het team van trainer Cas een wijze les geleerd.

Het kwam weer met bakken uit de hemel vallen. Voor de meeste teams van Luctor niet erg, want zij hadden een vrij weekend. Zo niet voor Luctor D1, dat een bekermatch moest spelen bij Victoria'28 in Enschede. Een avond tevoren hadden Sergio en Enrique al in een onderling potje FIFA 17 uitgemaakt wie de volgende dag waterzakdienst had. Dat was dit keer verrassend genoeg Sergio, die met 2-1 door Enrique werd verslagen. De Spaansbloedige assistenttrainer had een grijns van oor tot oor. Hij mocht lekker in de dug-out blijven zitten, beschermd tegen de Hollandse elementen. Nu moest die andere halve Spanjool er maar een keer aan geloven. Voor één staflid van Luctor D1 is de luxe van een beschutte dug-out helaas nooit weggelegd. Weer of geen weer, vlagger Youri staat er gewoon. Hij is een gezonde Hollandse jongen, geen zongebronsd watervrezend Spaans mietje.

Dan nu naar het voetbal. Luctor D1 had Victoria'28 geloot. Dat betekende dat het team van trainer Cas voor de derde dit bekertoernooi moest afreizen naar Enschede. Gelukkig had Victoria een mooie overdekte tribune, waar de Enschedese en Almelose fans met dit hondenweer maar wat graag gebruik van maakten.
Harde Luctorkern zoekt een beschut plekje op de tribune

Vanaf die plek zagen zij dat de thuisploeg beter aan de wedstrijd begon dan de bezoekers. De gastheren hadden een paar grote kerels in hun team die ook nog eens heel behoorlijk konden voetballen. Hun lange aanvoerder was onvermoeibaar en overal op het veld te vinden. Dat gold niet voor hun volslanke spits. Die liep al na vijf minuten te puffen, aldus één van de Luctorspelers. Maar ondanks zijn beperkte actieradius was het een rasvoetballer die de bal aan een touwtje had. Bovendien was hij zo groot vergeleken bij zijn directe bewaker Efraim (die drie keer in de Victoriaspits paste) dat er dubbele bewaking nodig was om hem af te stoppen. De Luctorverdediging leek een beetje geïmponeerd door het fysieke overwicht van Victoria'28 dat meer dan eens zonder al te veel weerstand naar voren kon marcheren. De 1-0 na een minuut of tien was dan ook geen verrassing.

Stevige Victoriaspits met de bal aan een touwtje

Na de 1-0 brak er een fase aan waarin Luctor het heft in handen nam met op het middenveld Sil in de Jan Woutersrol. Hij stofzuigde heel wat Enschedese ballen op. Je kon zien dat Victoria er moeite mee had als je ze niet te veel tijd gunde. Maar dan moet je er wel wat mee doen, want dat liet Luctor na. Voorin waren de passes net iets te slordig waardoor Victoria'28 redelijk eenvoudig op de been bleef. Toen de storm van Luctor wat ging liggen, werden de gastheren meteen weer gevaarlijk. In de slotfase van de eerste helft kwamen er nog een paar flinke kansen voor de Enschedeërs die vergaten de wedstrijd in het slot te gooien.

Zo kon trainer Cas in de rust gaan werken aan een plan voor de tweede helft. Hij bracht drie verse tweedejaarskrachten in het veld (Ceder, Sem en Teun) en zadelde Ryan op met het bewaken van de grote zware Victoriaspits. Het was ineens een heel andere wedstrijd. Dat vonden ook de Victoriafans op de onoverdekte statribune aan de kant van de businessclub, want de papa van Ryan hoorde ze zeggen: "Het is ineens een heel andere wedstrijd". Afijn, het was dus ineens een heel andere wedstrijd.

Luctor draaide Victoria de duimschroeven aan dat zich steeds verder terugtrok op eigen helft. Het was wachten op de gelijkmaker, maar Victoria profiteerde optimaal van knullig balverlies van Luctor dat veel te slap reageerde op hun razendsnelle counter waardoor hun nummer 14 bijna ongehinderd de 2-0 kon binnen schieten. Dat viel rauw op het dak, maar goed, er waren nog 20 minuten te spelen, er was nog niets verloren. Luctor D1 bleef geloven in een goed resultaat. Niet lang daarna leek dit er ook in te zitten toen de scheids floot voor een penalty voor Luctor nadat Ceder werd gevloerd in de zestien van Victoria.

Een uitgelezen moment voor Luctor om zich terug in de westrijd te vechten. Helaas voor Teun, die de penalty mocht nemen, lag de stip op een bobbel of een kuiltje of iets anders (volgens hem) want hij schoot de strafschop ruim een meter over het doel. Dat was balen. En het werd er niet beter op toen de rechtsback van Victoria meteen naar Teun rende en hem plagerig "Karma voor je f*&#ng [copulerende] moeder!" toeriep. (Redactie: De speler zei een synoniem voor "copulerende").

Penalty gaat over

Teun voelde zich diep gekrenkt. Zo'n belediging kon hij niet over zijn kant laten gaan. Zijn antwoord richting de provocerende Victoriaan loog er dan ook niet om. De woorden die hij gebruikte kunnen we hier niet letterlijk herhalen, maar er kwam in ieder geval een ongewassen vrouwelijk lichaamsdeel in voor.

Helaas voor Teun was de scheldkannonade letterlijk te horen voor de scheidsrechter. Die kon niet anders dan hem een gele kaart geven. De linksbuiten van Luctor vond dit niet eerlijk, want hij was niet begonnen. Dat mocht dan wel zo zijn, maar de jongen van Victoria was (anders dan Teun) wel zo slim  geweest om er voor te zorgen dat de scheids hem niet kon horen. Het resultaat was dat Teun het veld uit moest voor een afkoelingsperiode van vijf minuten. Dat wil zeggen, het zou vijf minuten moeten zijn volgens de regels van de KNVB:

Een tijdstraf duurt 10 minuten. Voor alle pupillen, met uitzondering van de D-pupillen categorie A (geen tijdstrafregeling), geldt een tijdstraf van 5 minuten.

De scheidsrechter had het spelregelboekje echter niet goed gelezen want hij besloot om Teun niet 5 maar 10 minuten langs de kant te houden. Cas en Sergio probeerden nog van alles om de scheids er aan te herinneren dat de maximale straftijd voor D-pupillen 5 minuten was, maar het mocht niet baten. Erg zuur voor Luctor. Net nu ze Victoria het vuur na aan de schenen legden, werden ze benadeeld door een arbitrale dwaling. Daar had de thuisploeg natuurlijk maling aan. Ze profiteerden optimaal van de man-meer-situatie en scoorden na een mooi uitgespeelde aanval de 3-0.

Hiermee was de wedstrijd wel gespeeld. Luctor scoorde nog wel de aansluitingstreffer uit een vrije trap van Sem die via Teun door Dominique werd binnengewerkt, maar het was te laat voor de ommekeer.

En zo eindigde het bekeravontuur voor Luctor D1 in Enschede. Terecht moet men concluderen want Victoria speelde met meer gogme. Luctor had zich  laten afbluffen door een (verbaal) sluwere en fysiek sterkere tegenstander. Een wijze les.

Kan gebeuren, maar niet getreurd, volgende week weer nieuwe kansen in de competitie. En 's avonds was er altijd nog de Hollandes Avond bij Luctor om de teleurstelling van eerder die dag weg te spoelen.

Voor de overige foto's van de wedstrijd kun u HIERRR klikken.