zaterdag 7 oktober 2017

Spannende puntendeling voor Luctor D1 in Tubbergen

In Tubbergen traden twee aan elkaar gewaagde teams in het strijdperk, die in het verleden ook al een paar robbertjes met elkaar uitgevochten hebben. Het werd een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft had gastheer TVC-D1 het betere van het spel. Het beschikte over een paar vliegensvlugge middenvelders en voorwaartsen waar de Luctorverdediging aanvankelijk zijn handen vol aan had. De 1-0 kwam dan ook niet uit de lucht vallen. Luctor mocht van geluk spreken dat het daarna tot de rust schadevrij bleef en zelfs in de slotminuut van de eerste helft de gelijkmaker scoorde. In het tweede bedrijf kantelde het beeld van de wedstrijd 180 graden. Het middenveld en de achterhoede van Luctor gaf TVC nu geen centimeter speelruimte meer waardoor de thuisploeg, afgezien van de eerste vijf minuten na rust, er niet meer aan te pas kwam. Luctor deelde nu de lakens uit en het kreeg een paar goede mogelijkheden om op voorsprong te komen. De bezoekers hadden wellicht ook nog een penalty verdiend, maar gescoord werd er niet meer. Al met al was de 1-1 een terechte uitslag.

Wout had zijn mannetje vandaag in zijn zak en stond aan de basis van menig Luctoraanval

Uit de Luctor D1-groepsapp:
C.H.: "10 uur bij tvc... om 08:30 aanwezig bij Luctor! Tot morgen!"
J.F.: Potjandorie wat vroeg onnie? Liekt de F-jes wa!
R.K.: Klopt, F-jes möt ok om half neeng bie Luctor ween.
Dat was even schrikken voor de ouders van Luctor D1. Hun kroost speelt inmiddels op een groot veld maar nog steeds kunnen ze niet uitslapen op de zaterdag. Dat lag trouwens niet alleen aan het tijdstip van de aftrap in Tubbergen. Trainer Cas is namelijk een oefenmeester die de warming-up van zijn team serieus neemt. Iets te serieus als je het sommige fans vraagt. Want ook vandaag was het weer een troosteloze dag met wind en miezerregen. Wat zou het dan niet lekker zijn om nog een extra kwartiertje te mogen blijven liggen Maar dat mocht dus niet. Dus meldde iedereen zich plichtsgetrouw om half negen in de Luctorkantine.

Tijd voor een bekertje koffie. Hèt recept tegen een zaterdagochtendhumeur. Na wat koetjes en kalfjes waren er alweer wat glimlachjes te bespeuren bij de harde Luctorkern. Dat was maar goed ook. Want toen Luctor D1 eenmaal in Tubbergen stipt om 10:00 klaar stond om af te trappen, en hun fans langs de kant gewapend met paraplu's de elementen stonden te trotseren, stond hen een vervelende verrassing te wachten: De scheidsrechter van dienst, dhr. N. Stroot had zich een kwartier verslapen....... De fans keken elkaar even aan.

"@#$% *(@<!!!" [gecensureerd] wat nen sloaptablet den scheids. Nog nen köpken koffie dan meer? Tuulk, wat möij aans?!"

De jongens mogen de wei in...

...en weer terug naar de kleedkamer want van de scheidsrechter is geen spoor te bekennen

Hè hè, daar zul je'm hebben (den greune sloaptablette)

Afijn uiteindelijk werd er toch nog om klokslag kwart over tien afgetrapt. Luctor had ondanks een warming-up van bijna een uur, moeite om temperatuur komen. Niet dat TVC nou zo geweldig was, maar ze hadden een paar handige voetballers. Hun linksbuiten was razendsnel en hun mid-mid had een balgevoel om door een ringetje te halen. Van hen kwam het grootste gevaar van TVC-zijde en daar had Luctor aanvankelijk geen goed antwoord op. Gelukkig was Sepp wel goed bij de les bij de eerste grote kans voor de linksbuiten van TVC. Met een katachtige reflex met zijn voeten (à la Ed de Goeij) voorkwam hij een zeker lijkend doelpunt. Maar het bleef niet bij die ene kans. De openingstreffer werd alsnog gemaakt door diezelfde linksbuiten, na een prachtige slalom door de achterhoede van Luctor. De voorsprong van TVC was op dat moment verdiend. Het speelde meer op de helft van Luctor, dat vooral vanuit de counter een paar keer gevaarlijk kon worden. De thuisploeg, kreeg daarna nog een paar grote mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden (bal op de lat en gemiste rebound) maar liet dit na.

De lat helpt Sepp een handje
Hadden ze dat nou maar gedaan moeten ze even later gedacht hebben want op slag van rust bracht Luctor de stand weer op gelijke hoogte na een snelle aanval door het midden. Noah speelde handig tussen twee tegenstanders door op Teun die op zijn beurt met een gevoelig passje Ryan lanceerde. Ryan was zo slim geweest om twee meter achter zijn tegenstander te vertrekken want de grensrechter van TVC stond een paar keer daarvoor wel erg enthousiast met zijn vlag te zwaaien. Nu moest hij zijn vlag wel beneden houden. Zo kreeg Ryan vrije doortocht die vervolgens oog in oog met de keeper geen fout maakte: 1-1. Een perfect moment om te scoren want twee minuten later was het rust.

We weten niet precies wat trainer Cas in de rust tegen zijn jongens gezegd heeft maar zijn woorden misten hun uitwerking niet. TVC probeerde het nog een minuut of vijf, maar toen was het alleen nog maar Luctor wat de klok sloeg. De verdediging van Luctor was nu veel agressiever op de bal (Hein zat overal tussen) en ook hun middenveld kwam nu veel meer aan voetballen toe. Wout had zijn directe tegenstander volledig in zijn zak en kon zich zelfs geregeld met offensieve taken bezighouden. De linkerflank die gecompleteerd werd door Gijs en Ceder, was nu een plaag voor de rechterflank van TVC.

Naast het mooie voetbal van Luctor werd er ook "mannelijker" gespeeld door de Almeloërs. Vooral Dominique en Sil lieten zich een paar keer gelden met een paar stevige tackles. Scheidsrechter Stroot hield de kaarten echter op zak. De uitgeslapen man in het groen liet zich wel vaker van zijn coulante kant zien want ook bij een vermeende overtreding op Ceder in de zestien ("HONDERD PROCENT STRAFSCHOP" aldus de papa van Sepp) liet hij gewoon doorspelen. En dan hebben we het nog niet eens over de schoppen en beuken die Delano te verduren kreeg. Word je misschien hard van, maar het arme ventje was appelweek toen hij van het veld stapte.

Enrique rent naar Delano om hem weer op te lappen

Luctor gaf de moed echter niet op en bleef het proberen. Het was nota bene boksbal Delano, die een paar keer dicht bij een goal kwam met enkele schoten vanaf de rand van de zestien. Helaas stond zijn vizier niet op scherp en gingen zijn schoten over. Toen de twee keer 30 minuten waren verstreken stond er nog steeds 1-1 op het scorebord. Een uitslag waar iedereen wel mee kon leven.

Iedereen haastte zich terug naar de kantine waar de balletjes gehakt goed smaakten. Volgende week wacht UD Weerselo D1, thuis op Sportpark De Horst. Aftrap op 11:15.

J.F.: Kiek, dat lik d'r meer op, onnie?

Er zijn uiteraard ook meer foto's gemaakt. De link naar het webalbum vindt u HIERRR.