zaterdag 14 oktober 2017

Luctor D1 klimt omhoog na winst op concurrent UD

In de vierde wedstrijd van het seizoen ging het er voor Luctor D1 om of het zou aansluiten of afhaken in de Eerste Klasse 10. UD Weerselo kwam op bezoek, dat een punt minder had dan Luctor, kortom een 6-puntenpot. Het werd een rumoerige wedstrijd, waarbij vooral de staf van UD zich langs de kant nadrukkelijk liet gelden. Op het veld was het echter Luctor dat het hoogste woord had. Het beschikte over meer voetballend vermogen dan UD dat wel kansen kreeg, maar te weinig kwaliteit voorin had om het Luctor lastig te maken. De thuisploeg kon vrijuit spelen waarbij vooral de fluwelen balbehandeling van Gijs op het middenveld de kenners langs de kant deed likkebaarden. Luctor kwam op voorsprong door een nogal makkelijk gegeven penalty en keek daarna niet meer om. Bij rust stond het al 4-0 en na de pauze was Luctor in een versnelling lager nog steeds de baas op het veld. Het werd uiteindelijk 6-1, waarmee Luctor zich op plaats vier van de ranglijst nestelde. 

Fluwelen balbehandeling Gijs

Het is inmiddels half oktober, maar wie niet beter wist zou zomaar kunnen denken dat het nog half augustus was. De afgelopen zaterdagen waren bar en boos geweest, maar vandaag was het genieten van een heerlijk zonnetje. Ook perfect weer voor de teamfoto trouwens, waar Luctor D1 vandaag voor moest opdraven. Je kon zien dat fotograaf René al heel wat teams op de gevoelige plaat gezet had, zo professioneel als hij zijn modellen in de juiste compositie dirigeerde. ("Handjes op de knieën!").

Na deze plichtplegingen was het tijd voor de warming-up. Dat was deze week geen straf. Na twee compleet verregende zaterdagen werd de geplaagde hondstrouwe harde kern nu getrakteerd op een mediterraan nazomerzonnetje. De opa van Noah liet de warming-up schieten om op een bankje in de volle zon met volle teugen te kunnen genieten van het onverwachte kadootje van Onze Lieve Heer. Om kwart over 11 moest hij toch "in de benen komen", want D1 stond op het punt van aftrappen. Nou vooruit dan maar.

Hopelijk zou het voetbal net zo hartverwarmend worden. Dat viel niet tegen. Na een wat aftastend begin, waarin UD een paar kansjes kreeg, was het Luctor dat het heft in handen nam met uitbraken via hun snelle flanken. De eerste goal kwam echter uit een penalty. Een tackle op Tristan vond de scheidsrechter zwaar genoeg om te bestraffen met een strafschop. Sommigen Luctormensen vonden dit een terechte beslissing, maar de meer neutrale toeschouwer vonden het een nogal goedkoop gegeven elfmeter. Teun vond dat je een gegeven paard niet in de bek moest kijken en schoot de pingel zonder probleem tegen de touwen. 1-0.

Tristan wordt al dan niet onrechtmatig gevloerd
Penalty: 1-0

UD Weerselo reageerde meteen en bracht een twaalfde man in het veld in de persoon van hun grensrechter. Vanaf dat moment vlagde hij zonder enige schaamte alle diepe ballen van Luctor af. Hieraan heeft IWEKB een speciaal artikel gewijd dat u HIERRR kunt lezen. De nieuwe tactiek van UD haalde weinig uit want Luctor bouwde de voorsprong gestaag uit. Een hoge bal naar voren werd perfect opgepikt door Teun die de keeper van UD in de verre hoek verraste. Daarna was het de beurt aan Delano met een voorzet op een Weerseloër die de bal ongelukkig in eigen doel werkte.

Teun verrast de UD-keeper in de verre hoek
2-0
Het ging nu opeens wel erg gemakkelijk. Tot genoegen van het middenveld van Luctor trouwens. Sem en Gijs konden vrijuit spelen alsof ze in de pannakooi stonden. Vooral Gijs toverde de ene na de andere mooie actie uit de hoge hoed. De frêle middenvelder beschikt over een fluwelen rechter- EN linkerbeen waarmee hij zijn tegenstanders alle kanten op het bos in stuurde. Dat was smullen geblazen voor de liefhebbers aan de kant.

Het slotakkoord van de eerste helft was weer voor Teun die bijna een kopie van zijn eerste goal maakte. Nu was het Sil die hem in de diepte aanspeelde en opnieuw was Teun de keeper van UD in de verre hoek te slim af. 4-0 bij rust, de wedstrijd zat nu wel in de tas.

Teun verrast de UD-keeper in de verre hoek: 2-0 eh nee, dit was de 4-0

Na de thee vond Luctor het wel prima verder, het was lekker weer, waarom zou je je nog verder inspannen? UD daarentegen probeerde nog krampachtig om het tij te keren, hierdoor opgezweept door een tamelijk overspannen begeleidingsteam aan de kant. Het mocht niet baten. Sem pikte zijn tweede goal van het seizoen mee met een heerlijke lob over de UD-keeper en Teun maakte ook nog 6-0 (zijn vierde) nadat hij dankbaar gebruik maakte van een misverstand in de UD-verdediging.

In de slotminuten scoorde UD nog een eretreffer. Die hadden ze wel verdiend, want ze hadden best wel wat kansen gehad. Ze schoten er natuurlijk weinig mee op, maar dat weerhield de staf van UD er niet van om hun team in de laatste vijf minuten naar de overwinning proberen te schreeuwen. Vooral de scheidsrechter - de gebeten hond na de vroege penalty voor Luctor - moest het hierbij ontgelden. Ondanks hun verwoede pogingen om een wonder van De Horst te bewerkstelligen, slaagden zij niet in hun opzet. Wel kregen ze het voor elkaar om hun spelers zo opgefokt te krijgen, dat ze direct na afloop nare dingen riepen over moeders van Luctorspelers en zelfs veel later op de parkeerplaats Wout en Gijs probeerden te provoceren.

Een weinig verheffende vertoning van Utile Dulci. Hier volgt dan ook een gratis advies van de redactie van IWEKB aan enkele lieden van deze dorpsclub: Een cursus "omgaan met teleurstellingen" zou dat niet wat zijn voor u?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten