zondag 9 juli 2017

Danny Barends grote held op Almeloos FeestjeDanny Barends in actie
Heracles Almelo trapte afgelopen zaterdag het seizoen 2017-2018 af tijdens het traditionele Almeloos Feestje op de historische grond van AVC Heracles. Tegenstander zoals altijd was de Almelose Selectie bestaand uit de fine fleur van de locale amateurclubs van Almelo, Bornerbroek en Aadorp.

Gladon beschermt zijn waardevolle spullen
Het was de Almelose Selectie er alles aan gelegen om de huid duur te verkopen tegen de profs van Heracles. Er werd gekozen voor zonedekking achterin, wat met de wijsheid achteraf wellicht niet de meest verstandige tactiek is geweest. Paul Gladon profiteerde optimaal van de enorme vrijheid die hij voorin kreeg, en waande zich bijkans in een schiettent.
Na 20 minuten in de eerste helft had de huurling van Wolverhampton Wanderers zijn hattrick te pakken en keken de amateurs al tegen een 0-6 achterstand aan. Een snelle rekensom leerde dat het in dit tempo na 90 minuten 0-27 zou staan. Maar het leed was nog niet geleden want vier minuten later stond het alweer 0-8. Heracles was op schema voor een score boven de dertig.

Daar gaat Gladon weer voor goal nummer zoveel


Maar zover kwam het niet. De profs schakelden een tandje terug terwijl de amateurs juist iets vaker er in slaagden om met de bal over de middellijn te komen. Heracles scoorde via opnieuw Gladon nog wel 0-9 en 0-10 maar in de 39e minuut bracht Guy van Straaten de spanning terug in de wedstrijd. De PH-middenvelder zag zijn strafschop gekeerd worden door Michael Brouwer maar hij reageerde alert op de rebound en schoot uiterst koelbloedig de 1-10 tegen de touwen! Het was weer een wedstrijd. Helaas voor de Almelose Selectie bracht de 1-10 niet de ommekeer want Gladon scoorde 3 minuten voor rust zijn zesde van de middag. Ruststand 1-11. Hiermee leek de wedstrijd beslist.

Guy van Straaten viert het hoogtepunt uit zijn carrière: een veldgoal tegen Heracles

Voor de Almelose selectie was het zaak om in de tweede helft de schade te beperken. Toch hoefden ze hoefden niet bang te zijn voor de hatelijke 20 op het scorebord. Al was het maar omdat het bord van AVC Heracles helemaal geen dubbele cijfers kan weergeven. Maar na rust werd al gauw duidelijk dat de thuisploeg ook zonder deze technische beperking, niet bang hoefde te zijn voor een afstraffing met dubbele cijfers. Hiervoor was met name één man verantwoordelijk: Danny Barends.

De Almelose Selectie hoefde niet te vrezen voor 20 op het scorebord. 

De doelman van Luctor 1 zorgde er hoogstpersoonlijk voor dat de Almelose selectie een afstraffing van 20 goals bespaard bleef. Met name de twee door hem gestopte penalty's gooiden zand in de geoliede Heraclesmachine. De eerste strafschop van penaltykiller Gladon ranselde hij met een uiterste krachtsinspanning naast de paal en de tweede strafschop van Navratil keek hij met zijn priemende ogen eveneens naast. En alsof dat nog niet genoeg was, toverde hij ook nog een handvol Glansparades uit zijn achterzak waardoor de teller bij het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Roelof Luinge op slechts 1-17 bleef staan. En zo werd Danny Barends de grote held op het Almeloos Feestje.

Fabelachtige penaltysave Danny Barends
En nog één: nu kijkt hij de bal naastGeen opmerkingen:

Een reactie posten