maandag 12 juni 2017

Luctormensen ontkennen betrokkenheid gehaktballenroof

Afgelopen zaterdag is klootschietvereniging Noord-Berghuizen uit Oldenzaal voor de zesde keer in korte tijd het slachtoffer geworden van een inbraak zo meldt TC Tubantia vandaag. Hierbij is volgens de regionale krant onder meer een voorraad gehaktballen, mayo en ketchup ontvreemd.

Artikel TC Tubantia
De politie in Oldenzaal heeft hierop via Facebook een oproep gedaan aan mensen die informatie kunnen verschaffen over de inbraak, om zich te melden. Dit leverde een stroom aan reacties op die allemaal wezen richting voetbalclub Luctor et Emergo. 

De gezellige Almelose voetbalclub staat er namelijk om bekend dat er een grote schare liefhebbers van de bal gehakt rondloopt, zowel onder staf als de fans. 

Uw IWEKB-verslaggever sprak met woordvoerder Frank Brouwer van de politie in Oldenzaal om uit te vinden of de daders inderdaad worden gezocht bij Luctor et Emergo:

IWEKB: Klopt het dat u uw onderzoek zich richt op mensen rondom Sportpark De Horst? 
Brouwer: In verband met het lopende onderzoek, kan ik daar nu niks over zeggen. 
IWEKB: Kunt u echt geen tipje van de sluier oplichten?  
Brouwer: Nou vooruit, omdat u het bent, maar je hebt het niet van mij. We hebben vijf verdachten op het oog van de harde kern van Luctor D1.  
IWEKB: (wijzend naar wat papieren op het bureau) Zijn dat toevallig foto's van de vijf verdachten?
Brouwer: Eeehhrm, ja dat.... eh... of nee, laat ik mij toch maar even stil houden. Hé geen foto's maken alsjeblieft! 
IWEKB: Er gaan geruchten dat deze zaak de hoogste prioriteit krijgt bij de politie in Twente en dat het onderzoek naar drugshandel bij Vak-P (de harde kern van FC Twente) hierdoor op het tweede plan is geraakt.  
Brouwer: U moet beseffen dat we door capaciteitsgebrek op dit moment niet twee grote onderzoeken aankunnen naar zware supporterscriminaliteit. We richten ons daarom eerst op zaken met een gunstige oplossingsprognose. Maar dat betekent niet dat we ons onderzoek naar Vak-P laten verslonsen. Dat komt ook wel aan de beurt, ooit.
IWEKB: Dankuwel meneer Brouwer, ik weet genoeg.

Dossier politie Oldenzaal
 
Na het gesprek met agent Brouwer, vroeg uw IWEKB-verslaggever om een reactie bij de vijf verdachten. Alle vijf ontkenden hardnekkig elke betrokkenheid bij de gehaktballenroof. Wordt vervolgd...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten