zondag 21 mei 2017

Luctor D1 sluit seizoen af in stijl

In mei leggen alle vogels een ei, en is de voetbal ook weer voorbij. Zo ook voor het team Luctor D1 jaargang 2016/2017.

Partypoppers voor coach Robbie


Het blog Ik Worstel En Kom Boven volgde een jaar lang de belevenissen van de ploeg die als eerste in de clubhistorie van Luctor et Emergo op landelijk niveau speelde (Derde Divisie). Vooraf waren er bij de club velen die zich afvroegen wat een team met liefst 8 eerstejaars D-spelers in de Derde Divisie te zoeken had. Maar het team van coach Robbie logenstrafte de doemscenario's van alle zwartkijkers door liefst 19 punten te halen, met onder meer fraaie overwinningen op Winterswijk, DZOH, ROHDA Raalte en NEO. Dit was genoeg - al was het met hangen en wurgen - voor direct lijfsbehoud. Een topprestatie zonder meer, maar het is goed dat het seizoen nu voorbij is, want in de laatste weken liep het team op zijn tandvlees.

Dit weekend mocht het team nog één keer de wei in voor een vriendschappelijk potje tegen laagvlieger Berghuizen. Het was meteen ook de afscheidswedstrijd van Chiel Stokkingreef die (samen met zijn broer Kevin) terugkeert naar zijn oude club Peuken Hier. Hij miste zijn vriendjes van vroeger die allemaal nog bij PH voetballen. Zijn teamgenoten namen op een passende manier afscheid in de kleedkamer door hem luidkeels  "En laat je club... maar in de steek.... en laat je club maar in de steek... en laat je club maar in de steeheek... en laat je club maar in de steek!" toe te zingen. Ook wij van IWEKB wensen Chiel en Kevin alle goeds bij de PisHondjes en PootjeHakers van Peuken Hier.

Dan nu nog het verslag van de wedstrijd Luctor D1 - Berghuizen D1. Laten we daar maar kort over zijn. In het eerste kwartier speelde Luctor de Oldenzaalse ploeg helemaal van de mat maar scoorde slechts 1 keer. Toen Berghuizen uit het niets gelijkmaakte was het gedaan met het goede voetbal. Wat volgde was een draak van een wedstrijd waarin Berghuizen verdiend op voorsprong kwam. Het was aan goed keeperswerk van Tom te danken dat de achterstand tot 1-2 beperkt bleef. Toen iedereen al dacht dat de wedstrijd als een nachtkaars zou uitdoven bleek Luctor D1 in de slotfase toch nog over een eindschot te beschikken. Rogelio scoorde in de rol van breekijzer twee doelpunten waarvan de laatste in de slotseconde.

En zo was de slotwedstrijd van Luctor D1 een miniatuurversie van hun hele seizoen. Onvoorspelbaar, grillig en grimmig, lelijk en prachtig met pieken en dalen en toch nog een positief einde. In de kantine werd na afloop het seizoen afgesloten met een hapje en een drankje en ging daarna iedereen zijns weegs. Voor uw IWEKB-verslaggever was het een voorrecht om dit van dichtbij mee te maken en ik heb daarom besloten om er nog een seizoen aan vast te plakken.

De komende tijd zal Ik Worstel En Kom Boven wel actief blijven, maar alleen als er belangwekkend nieuws is. Ik wens u voor nu alvast een fijne zomer toe!Geen opmerkingen:

Een reactie posten