zaterdag 1 april 2017

Spanning nog prima te snijden voor Luctor D1

Luctor D1 is er  niet in geslaagd om een "Vorentscheidung" voor lijfsbehoud te realiseren tegen Winterswijk D1. Na een prima eerste helft kon het nog alle kanten op. Luctor kwam hierin op achterstand maar die werd door Casey omgebogen naar een 2-1 voorsprong nadat hij twee keer een pass van respectievelijk Sem en Robin tegen de touwen had gejast. Door onoplettendheid maakte Winterswijk daarna weer gelijk. De 2-2 ruststand bood mogelijkheden voor een resultaat, maar in de tweede helft kon Luctor het niet meer belopen tegen Winterswijk dat optimaal profiteerde van zijn fysieke overwicht. De achterhoekers maakten verdiend 3-2 en hadden de voorsprong uit kunnen bouwen, maar goed keeperswerk van Tom en laksheid in de afronding bij de voorwaartsen van Winterswijk voorkwamen een afstraffing voor Luctor. Hiermee blijft het nagelbijtend spannend in de strijd voor directe handhaving. De komende twee wedstrijden tegen de directe concurrenten Genemuiden en Sparta Enschede is het erop of eronder voor Luctor D1.

Het is dus maar hoe je het bekijkt: het glas is halfvol of halfleeg voor Luctor D1. De ploeg bevindt zich in een vergelijkbare situatie als die van Feyenoord. Drie punten voorsprong op zijn naaste concurrent, maar wel de laatste wedstrijd verloren. Kunnen ze zich weer oprichten tegen Genemuiden?

De zwartkijkers met het halflege glas zullen zeggen dat het moeilijk wordt zonder aanvoerder Rogelio die nog steeds herstelt van een gebroken pink. Daarnaast is het gehijg in de nek van Sparta Enschede, dat zijn laatste wedstrijd heeft gewonnen, allerminst bevorderlijk voor de gemoedsrust. Tot zover het argument van de huulerds.

Want laten we wel wezen, we hebben in de wedstrijd Luctor D1 - Winterswijk D1 genoeg aanknopingspunten gezien waarop Robbie en zijn jongens kunnen voortbouwen.

1. Het was in de eerste helft minstens evenwaardig aan Winterswijk D1, dat over een selectie beschikt die net zo groot is als Luctor 1.
  2. Het zette een achterstand om in een voorsprong en toonde hiermee veerkracht.
  3. Ook de manier waarop het de tegenstander al vroeg op eigen helft kan opjagen was mooi om te zien.
  4. Tevens lieten een paar spelers leuke dingen zien. Zo was Casey dodelijk in de afwerking. Zijn twee trefzekere diagonale strepen waren van grote klasse. De assists (heerlijke passes) van Sem en Robin die Casey bedienden waren overigens ook niet misselijk. Op het middenveld begint Gijs zich steeds meer in zijn element te voelen. Hij jaagt nu onverschrokken zijn tegernstanders op die niet zelden een kop groter dan hemzelf zijn. En in de verdediging, die zaterdag zwaar gehandicapt was vanwege fysiek malheur bij Rogelio, Chiel en Koen, bleek gelegenheidsrechtsback Dylan een ware ontdekking. Hij was bijna niet te passeren en als het dan toch gebeurde, dan was er altijd nog zijn perfecte tackle die het dreigende onheil kon afwenden. Dylan als rechtsback was heel wat rustgevender om naar te kijken dan Tim Breukers, zoveel werd zaterdag wel duidelijk.

Dus mensen, vreest niet, want de voetbalgoden zijn met ons. Althans, in ieder geval voor de supporters met het halfvolle glas.

Voor de fan met het halflege glas - de bibberaar die met groten vreze vreest dat aanstonds de dag des oordeels zal aanbreken - heb ik de volgende tip: Scheenk es bie en drink es deur, NEUL-EI, ie bint hier bie Luctor!

Fans uit de categorie: NOOIT HALFLEEG!