vrijdag 28 april 2017

Ondertussen in de Luctorkantine (Deel 2)


Klaas Meijer stapt samen met een man de Luctorkantine binnen die een grote pitbull en een jachtgeweer bij zich heeft, en gaat met hem aan de bar zitten. "Zo da's een mooie hond" zegt Henny Boddeman die bardienst heeft. "Maar hij bijt toch niet?" vraagt Henny enigszins ongerust. "Normaal gesproken niet. Dit is mijn Gorillavanger" zegt de man met het jachtgeweer.

"Gorillavanger? Hoezo dat dan?" Vraag Henny nieuwsgierig.
"Oh ik kom bij mensen langs die ontsnapte gorilla's in de bomen hebben zitten. Die vang ik dan met mijn pitbull. Ik heb er net een klusje op zitten bij Klaas Meijer die had er een bij hem in zijn hazelnootboom zitten. Na afloop vroeg hij of ik zin had in een borrel bij Luctor." Henny: "Is dat nou nog moeilijk, een gorilla vangen?"
Man met jachtgeweer: "Valt wel mee. Ik klim in de boom, ga dan aan de tak schudden waar de gorilla op zit totdat hij op de grond valt. Dan komt mijn pitbull in actie die er speciaal op getraind is, om alles wat uit de boom valt onmeunig hard in de ballen te bijten. Hier worden de dieren door uitgeschakeld en dan kan ik ze snel vastbinden en in mijn aanhanger gooien." 

"Maar waar had je dat jachtgeweer dan voor nodig?" vraag Henny verbaasd. 
Man: "Die gaf ik aan Klaas, want hij moest met het jachtgeweer klaar staan voor het geval ik per ongeluk uit de boom zou vallen, dan kon hij mijn pitbull doodschieten"Geen opmerkingen:

Een reactie posten