maandag 17 april 2017

Luctor trakteert PH 4 goals op afscheidsfeestje

Vandaag was een gedenkwaardige dag in het Almelose amateurvoetbal. Een mooie dag, een vrolijke dag, een droevige dag. De derby PH 1 - Luctor 1 is niet meer. Gisteren (Eerste Paasdag) vierden we dat de Here is opgestaan uit de dood maar vandaag vieren we het afscheid van zondagclub PH, dat komend seizoen afdaalt naar de grafkelders van het zaterdagvoetbal, waarin de club zal trachten eenzelfde kunstje te flikken als Onze Lieve Heer.

Om het afscheid niet ongemerkt voorbij te laten gaan, maakte PH er vandaag een leuke happening van. De wedstrijd werd voorafgegaan door 2 mini-derby's tussen de E1- en F1-teams van PH en Luctor, terwijl er in de kantine een zanger aanwezig was om voor extra stemming te zorgen, al is dat niet echt nodig als Luctor op bezoek komt.

De wedstrijd tussen de twee aartsrivalen werd een tamelijk eenzijdige vertoning. PH bood aanvankelijk nog aardig weerwerk. Ze speelden toen overigens nog met twaalf man omdat hun grensrechter de buitenspelregel met een zwartgele bril op interpreteerde. Daar hield hij mee op nadat Luctorcoryfee H. Boddeman hem vanaf de tribune met karakteristieke stemverheffing voorstelde om zijn vlag met stok en al op te bergen naar een plekje waar de zon nooit scheen.

Daarna was het Luctor wat de klok sloeg. 0-2 bij rust en 1-4 na negentig minuten. Aanstaand kampioen Luctor had aanstaand degradant PH voor de allerlaatste keer een lesje voetbal geleerd. Nog drie bladzijden en dan kan het boek PH in het zondagvoetbal voorgoed worden dichtgeslagen. Luctor zal op de zondag verder gaan zonder zijn grote broer en aartsrivaal. Partir c'est mourir un peu. Wij van Ik Worstel En Kom Boven zullen hen missen. Adieu!

Voor meer foto's van de wedstrijd klikt u HIERRR

Voor foto's van de mini-derby's klikt u HIERRR


Geen opmerkingen:

Een reactie posten