zaterdag 8 april 2017

Luctor D1 vergeet punt te stelen in Genemuiden

In de kop van Overijssel lagen er vandaag 3 punten klaar om mee te nemen naar Almelo. Als Luctor D1 zou winnen bij Genemuiden D1 dan betekende dit vrijwel zeker prolongatie in de Derde Divisie. Helaas liep de wedstrijd niet zo als gehoopt. De grote zaterdagclub speelde in de eerste helft Luctor helemaal van de mat. Dat Tom voor rust slechts één keer de bal uit het net hoefde te vissen mag gerust een mirakel genoemd worden. Luctor hield tegen en Genemuiden verprutste kans op kans. In de tweede helft kroop Luctor wat meer uit zijn schulp maar de Almeloërs kregen te laat in de gaten dat ook nog wat te halen viel in het verre Genemuiden. Teun en Sem waren in het laatste kwartier dichtbij de gelijkmaker, maar vergaten de verslapping van de thuisclub af te straffen. Zo liet Luctor na een kostbaar punt te pikken en moet het aanstaande dinsdag in de inhaalwedstrijd tegen Sparta vol aan de bak om de Enschedese concrurrent van het lijf te houden.

De ontknoping in de Derde Divisie G nadert. Bovenin is het niet meer spannend - DZC wordt kampioen. Maar onderin is het een gevecht op leven en dood tussen Luctor, Sparta Enschede en SC Genemuiden. Laatstgenoemde club was vandaag de gastheer van Luctor D1. De laatste verre uitwedstrijd dus voor coach Robbie en zijn jongens. Dit betekende dat iedereen zich - nog eerder dan de F-jes - om 08:20 moest verzamelen in de kantine van De Horst voor de tactische bespreking. Dat was vroeg, maar het kon nog erger want de aftrap was namelijk naar een uur later verschoven op verzoek van coach Robbie. Je moet er toch niet aan denken dat er op de standaard tijd van half tien afgetrapt zou moeten worden in Genemuiden. Maar ook als er om half twee afgetrapt zou gaan worden, dan nòg, zou de papa van Sil het niet gaan halen. Want toen Luctor ver na het middaguur al weer was teruggekeerd op De Horst, lag de keeperstrainer van Luctor 1 nog steeds in zijn bed.

Nee niet schrikken mensen. Gelukkig was het dit keer niet het levensgevaarlijke hantavirus dat hem buiten gevecht had gesteld, maar een hevige aanval van biergriep (influenza cervisiam). De avond tevoren voelde Patrick het al aankomen (hij had een feestje met zijn vrouw bij een vriend die Abraham zag). Daarom had hij geregeld dat Sil bij Teun kon logeren en vroeg hij of zijn zoon ook een lift naar Genemuiden kon krijgen, zodat hij 's zaterdags kon herstellen van de zware inspanning de avond ervoor.

De papa van Teun had begrip voor de situatie van Patrick, hij wordt ook een dagje ouder nietwaar? Maar goed, omdat de mama van Teun met dochter Nienke een uitwedstrijd had in Markelo, en de oldtimer van Teuns vader de APK niet was doorgekomen, (de remklauwen moeten gereviseerd worden) was er even geen auto beschikbaar. Gelukkig bood buurman Gerald uitkomst. Zijn zoon Noah (uit de E1) was namelijk ook door Robbie opgeroepen om zich bij de D1-selectie te voegen. In zijn ruime Volkswagen Variant Highline was voldoende plek voor twee vaders en drie D-pupillen. En zo kon de papa van Sil opgelucht ademhalen. Hij mocht een zaterdagje snipperen in de echtelijke sponde.

Dat konden de papa's van Dylan, Tom en Chiel trouwens niet. Ook zij hadden op de vrijdagavond een Abrahamfeestje gevierd. Wat zeg ik, een dubbel Abrahamfeest was het, want de Damhuistweeling René en Ewald vierden hun honderdjarig bestaan in de kantine van AKC. "Het gung d'r of za'k oe vertel'n!" Half Luctor was van de partij en Arjan, René en Bert dus ook. Toen ze in het holst van de nacht na een lange avond doorhalen weer huiswaarts keerden hadden ze hem goed staan. Maar 's avonds een vent, 's ochtends een vent. Om 08:20 zaten ze gewoon weer aan de koffietafel in de Luctorkantine. Hulde heren! Dat is plichtsbesef. Kerels waar je van op aankunt. Wat dat betreft, was Patrick toch een beetje een watje van LAP.

Afijn, Genemuiden-uit dus. Een lange rit langs saaie wegen en slaapverwekkende lintdorpen. Eenmaal aangekomen bij de eindbestemming bleek de plaatselijke SC Genemuiden toch wel een bezienswaardigheid. Dit is niet als compliment bedoeld. Het was in alles de club dat Luctor niet is: Een grote zaterdagclub met een ruime accomodatie waarin de calvinistische inslag van de streek goed naar voren kwam. De voetbalkantine kon qua gezelligheid wedijveren met een kleedkamer in een chloorfabriek en het hoofdveld deed aan de buitenkant denken aan een hermetisch afgesloten Oost-Duits heropvoedingskamp. Bij de ingang werd duidelijk waarom de club het zicht op het hoofdveld had belemmerd:


ACHT EURO! Godvergeme! En, nu komt het, als je op de tribune wil zitten vragen ze nog een knaak extra........ Een knaak voor een stoeltje bij een amateurclub. Kennelijk vond de penningmeester dit ook een beetje te gortig worden want hij heeft in een gulle bui besloten om hier maar liefst 50 cent van af te halen.

Welkom bij SC Genemuiden!

Dan nu naar het voetbal. Daar gaan we vandaag niet al te veel woorden aan vuil maken. De eerste helft was van Luctorkant een aanfluiting. De thuisploeg was Luctor in alles de baas. Het gristelijke Genemuiden toonde zich van zijn allerbarmhartigste kant door in plaats van vijf keer slechts één keer te scoren. Je zou bijna denken dat Onze Lieve Heer er de hand in had gehad want de 1-0 ruststand was een Godswonder.Toen er gefloten werd voor rust haalde het Luctorpubliek opgelucht adem: We leven nog, tijd voor een balletje gehakt! Het waren de usual suspects die zich vooraan meldden bij de Snackcorner.

De Almelose fijnproevers staan vooraan

Jan geniet van zijn bal gehakt
Toen de magen gevuld waren kon men er weer even tegenaan. Tot verrassing van het uitpubliek was de tweede helft af en toe bijna net zo goed te verteren als de ballen gehakt, al bleef Genemuiden de betere en gevaarlijkere ploeg. Luctor kreeg pas laat door dat de thuisploeg ook foutjes maakte want pas in het laatste kwartier werd het een paar keer echt gevaarlijk. Dat leverde nog bijna een onverdiende gelijkmaker op nadat Noah vanaf links de bal panklaar had gelegd voor Sem. Hij leek een beetje te schrikken van de plotselinge kans want Sem schoot de opgelegde kans pardoes over. Hiermee hadden ze bijna nog een punt gestolen ook. Maar dat gebeurde dus niet. De drie punten moet Luctor D1 aankomende dinsdagavond dan maar - thuis op De Horst - eerlijk verdienen tegen Sparta Enschede.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten