zaterdag 29 april 2017

Luctor D1 is nog niet klaar

Het lange seizoen loopt voor de meeste teams nu wel ten einde, maar Luctor D1 is voorlopig nog niet klaar. Met de huidige stand van zaken heeft het één of meerdere beslissingswedstrijden voor klassebehoud in het vooruitzicht, want er zijn nog vier teams in de Derde Divisie G die nog niet weten waar ze aan toe zijn. Genemuiden, Sparta Enschede, Tubantia en Luctor. Volgende week kan het nog alle kanten op gaan voor Luctor: Het kan zich direct veilig spelen, het kan zich kwalificeren voor de nacompetitie, of het kan nog in een beslissingspoule komen waarin wordt gestreden om een plek in de nacompetitie. Er zijn tig varianten mogelijk maar daarmee gaan wij u nu niet vervelen. Luctor moet proberen te stunten tegen Excelcior om zo op eigen kracht een plek in de Derde Divisie veilig te stellen.

Broek zakte af in de eerste helft
Vandaag kregen ze veel te laat in te gaten dat dat ook best mogelijk was geweest tegen het sterke Alcides uit Meppel. In de eerste helft liet Luctor zich afbluffen door de Drenten die de thuisploeg voortdurend op eigen helft strak op de huid zat. Bovendien was het povere positiespel van Luctor achterin - mede veroorzaakt door het gebrek aan onderlinge coaching - er de oorzaak van dat Alcides steeds weer voor de neus van Tom opdook.

Voor één fan was het zo erg om te aanschouwen dat zijn broek er van afzakte. De 0-2 ruststand was niet meer dan terecht en Robbie wist dat ze in de tweede helft uit een ander vaatje moesten tappen.

Dat lukte wonderwel. Wat de coach in de rust allemaal gezegd heeft is niet bekend maar met drie verse krachten (Sem, Wout en Gijs) was Luctor in het eerste kwartier van de tweede helft de baas op het veld. Nu was het Alcides dat zich liet opjagen door Luctor. Een doelpuntje zou genoeg zijn geweest om de wedstrijd te doen kantelen en daarvoor kreeg Luctor zeker wel een paar dotten van kansen.

Helaas stond het Almelose vizier niet op scherp en stond ook de Meppelse keeper zijn mannetje. Alcides deed in een spaarzame tegenaanval wat Luctor naliet, het scoorde halverwege de tweede helft 0-3 en toen was het verzet van Luctor gebroken. Dat was jammer want ook vandaag had er met een beetje geluk nog wel meer ingezeten. In de slotfase maakte Alcides aan alle illusies een einde toen hun spits met een fraai afstandschot keeper Tom voor de vierde keer passeerde.

Op zich geen schande tegen de nummer twee, maar eigenlijk is Luctor D1 vandaag gewoon weer eens te lief geweest. Het moet lak hebben aan reputaties, want als ze willen, dan kunnen ze het elke tegenstander in de Derde Divisie moeilijk maken. Daar kunnen DZOH, NEO en Alcides (uit) over meepraten. Volgende week zaterdag tegen Excelsior moet het maar weer eens gebeuren. Om in de stemming te komen moet er vrijdagavond verplicht naar Rocky, Rocky 2 en Rocky 3 gekeken worden en in plaats van een bespreking wordt er in de kleedkamer van Excelsior een playlist met AC/DC (Thunderstruck), Rage against the Machine (Killing in the name) en afgesloten met Chumbawamba (Tubthumping).

Want we zijn Luctor: Ik worstel en kom boven