zaterdag 18 maart 2017

Luctor D1 verslaat ROHDA in wedstrijd met drie gezichten

Luctor D1 heeft vandaag tegen ROHDA Raalte opnieuw een flinke stap gezet naar direct lijfsbehoud in de Derde Divisie. Het jonge team van coach Robbie overrompelde ROHDA in het eerste kwartier door hun verdediging steeds op te jagen. Luctor had toen al met 3-0 voor kunnen staan, maar alleen Teun vond het net na een snelle aanval over links. Halverwege de eerste helft kantelde de wedstrijd en was ROHDA de bovenliggende partij. Na rust scoorde het de verdiende gelijkmaker en leek het erop dat Luctor de wedstrijd uit handen ging geven. Daar dacht Sil anders over, want met zijn karaktervolle eenmansactie op de rand van het strafschopgebied hielp hij Luctor over het dooie punt heen. Zijn goal deed de wedstrijd opnieuw kantelen, want na de nieuwe voorsprong van Luctor was het verzet van ROHDA gebroken. Luctor liet zich nu de kaas niet meer van het brood eten en ging op zoek naar de bevrijdende 3-1. Die werd verdiend gescoord door Ryan die zich daarvoor een slag in het rondte had gewerkt. De 3-1 was ook de einduitslag waarmee Luctor tegen een sterke middenmoter drie hele belangrijke punten op De Horst wist te houden.

Sil in het duel waaruit hij de 2-1 weet te scoren

In de aanloop naar de wedstrijd tegen ROHDA Raalte kreeg Luctor D1 een flinke domper te verwerken. Aanvoerder Rogelio  had thuis 'bij een stoeipartij' zijn hand gebroken waardoor hij minstens een maand niet inzetbaar is. Het team zou dus zonder zijn steunpilaar in de verdediging, de belangrijke fase in de competitie met wedstrijden tegen de directe concurrenten Longa en Sparta moeten afwerken. En vandaag dus ook tegen middenmoter ROHDA Raalte.

De plek van Rogelio in het hart van de defensie werd nu ingenomen door Robin, terwijl Glenn de linkshalfpositie van Robin voor zijn rekening ging nemen. Daarnaast koos Robbie om nu met de punt naar achteren te spelen, om zo het centrum achterin - zonder Rogelio - ondersteuning te kunnen bieden. Dit pakte goed uit. Het centrale gelegenheidsduo Koen en Robin stond als een huis, alsof ze al jaren samen speelden.

Maar ook in de linies ervoor zag het er goed uit. Vanaf het eerste fluitsignaal greep Luctor de bezoekers bij de keel. Al in de eerste minuut had het op 1-0 moeten komen toen Casey op rechts aan zijn bewaker ontsnapte en een puike voorzet  afleverde, maar Glenn en Teun vergaten om de trekker over te halen. Toch was hiermee de toon gezet. ROHDA werd diep op eigen helft opgejaagd door het middenveld en de voorhoede van Luctor.

Een tweede kans liet niet lang op zich wachten. Casey kwam even buiten het strafschopgebied in balbezit en zag dat de ROHDA-keeper iets te ver voor zijn doel stond. Zijn listig gebogen schot kon hij met een glanzparade nog net over de lat wippen.

Glanzparade ROHDA-keeper

Weer net niet. Maar drie keer is scheepsrecht, want de derde kans was wel raak. Sem veroverde de bal op het middenveld en stuurde Teun de diepte in die een vrij veld voor zich had. De blonde linkspoot zag de keeper voor zich opdoemen maar hield het hoofd koel. Hij krulde de bal langs de goalie in de linkerhoek: 1-0!

De voorsprong was tot dat moment dik en dik verdiend en smaakte naar meer. Helaas voor het thuispubliek liep het anders dan gehoopt. Er ging nu bij ROHDA ook een lichtje branden dat Luctor echt niet te verslaan was met de handrem er op. De Sallanders schakelden een tandje bij waardoor Luctor de grip over de wedstrijd kwijtraakte. ROHDA kwam vaker in de buurt van het doel van Tom, maar scoren deed het niet voor rust. Dit was mede de verdienste van het eerder genoemde centrale duo Robin en Koen die met hun alerte spel steeds voorkwamen dat ROHDA echt gevaarlijk werd.

In de rust maakte coach Robbie een paar omzettingen waardoor Glenn, die een beetje aan het zwemmen was op het middenveld, naar achteren werd geschoven. Dit leek een logische ingreep, maar na rust was Luctor nog steeds zoekende om de flow van het eerste kwartier terug te vinden. ROHDA drukte Luctor terug op eigen helft en kreeg ook kansen. Knullig balverlies op het middenveld verraste de tot dan toe goed georganiseerde Luctordefensie dat ijskoud werd afgestraft door de reusachtige blondine in de spits van ROHDA.

ROHDA-spits scoort de gelijkmaker
Nu was het zaak voor Luctor om niet het hoofd te verliezen, iets wat we in het verleden meer dan eens zagen gebeuren. ROHDA dat beschikte over een aantal technisch begaafde spelers die de bal goed rondspeelden, wilde nu doordrukken. Luctor gaf zich echter niet gewonnen, al kwamen de bezoekers via hun blonde spits bijna op voorsprong. Tot opluchting van het thuispubliek had zij haar vizier niet op scherp staan toen ze na een mooie aanval de bal in de voeten kreeg: haar schot ging naast.

Luctor had dringend een oppepper nodig om de vastgelopen motor weer aan de praat te krijgen. Gelukkig had Sil hiervoor het juiste gereedschap. In een verbeten duel op de rand van het strafschopgebied van ROHDA ontdeed hij zich van zijn tegenstander waarna hij met een ziedende streep in de linkerhoek de keeper van ROHDA verschalkte. BAM! 2-1!

Dit was precies wat Luctor nodig had. Sils goal was een dreun van jewelste voor ROHDA. Het deed de wedstrijd voor een tweede keer kantelen en vanaf dat moment speelde Luctor een gewonnen wedstrijd. Casey en Dylan kwamen een paar keer goed door over de flanken en Ryan jaagde voorin achter elke bal aan. Luctor had het vloeiende spel van het eerste kwartier weer teruggevonden en liet het niet meer uit de vingers glippen. Met nog vijf minuten op de klok zorgde Luctor voor een passend slotakkoord. Glenn speelde na een mooie dribbel Ryan vrij die met een droge knal de wedstrijd op slot gooide: 3-1. HOPPA! Drie hele belangrijke punten blijven op De Horst na een schitterende teamprestatie van Luctor D1. Door het ontbreken van hun aanvoerder Rogelio, moesten anderen nu hun verantwoordelijkheid nemen en dat deden ze voorbeeldig. Ze konden zich niet meer verschuilen en deden wat er van hen gevraagd werd.

Coach Robbie kon zich met de sleutelwedstrijd tegen LONGA voor de boeg, geen beter scenario wensen.