maandag 20 februari 2017

Ondertussen in de Luctorkantine... (Deel 1)

Er loopt een man de Luctorkantine binnen en gaat aan de bar zitten. Jeffrey Nijkamp die bardienst heeft vraagt aan de man: "Wat zal het zijn?" Zegt de man: "Als ik je een mooie truc laat zien, krijg ik dan een gratis biertje van je?" "Nou vooruit." zegt Jeffrey, "Laat maar eens zien!"

De man grijpt in de binnenzak van zijn jas en haalt er een bruine rat uit, en in zijn andere binnenzak een klein pianootje met een klein krukje en zet ze op de bar. De rat pakt het krukje en zet het achter de kleine piano, gaat op het krukje zitten, knakt een keer met zijn vingers en speelt vervolgens een prachtig klassiek pianostuk.

"Hier je biertje, heb je wel verdiend" zegt Jeffrey vol bewondering. "Dankjewel" zei de man. "Maar als ik je nog een beter truukje laat zien, krijg ik dan nog een biertje van je?" Jeffrey dacht bij zichzelf, "Beter dan wat ik net zag, dat bestaat niet", en zegt tegen de man "Tuurlijk, laat maar eens zien"

De man grijpt weer in de binnenzak van zijn jas en haalt de bruine rat er uit, en in zijn andere binnenzak weer een klein pianootje met een klein krukje en zet ze op de bar. De rat pakt het krukje en zet het achter de kleine piano, gaat op het krukje zitten, knakt weer een keer met zijn vingers en speelt opnieuw een prachtig klassiek pianostuk. Maar dan grijpt dan man weer in zijn zak en haalt er een brulkikker uit, die hij naast de rat en de piano neerzet. De brulkikker begint meteen mee te zingen met het pianostuk. "Hahaha prachtig, hier heb je je biertje!" riep Jeffrey vol bewondering.

Toevallig zat sponsorcommissielid Erik Hoogenberg ook in de Luctorkantine en vraagt aan de man  "Zeg meneer, wat moet u voor die brulkikker hebben?"
"Die is niet te koop" zei de man. "Ik bied je 150 Euro", riep Erik. De man dacht even na en zei: "Maak er 250 van."
"OK", riep Erik, "Deal!". Erik gaf de man zijn geld en liep tevreden met de brulkikker de Luctorkantine uit. Jeffrey die het allemaal had aangezien liep naar de man toe en zei hem: "Ben je niet lekker of zo? Zo'n bijzondere zingende kikker is tonnen waard en jij verpatst'm voor een fooi!"

Waarop de man hem antwoordde: "Oh, nee hoor, die kikker is niks bijzonders, maar mijn rat is een hele goede buikspreker."


Dit is het eerste van een serie bijzondere Luctorkantineverhalen. De komende tijd zullen er met enige regelmaat meer volgen. Houdt u deze site dus in de gaten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten