zaterdag 5 november 2016

Sensationele winst Luctor D1 tegen topper DZOH

Wie vantevoren geld had ingezet op een overwinning van Luctor D1 tegen het ijzersterke DZOH uit Emmen kan vanavond een rondje gaan geven. De Londense bookmakers noteerden namelijk 9:2 wanneer de thuisploeg zou winnen. Met andere woorden: Een tientje inzetten leverde 45 euro op. Maar wat niemand had verwacht, gebeurde vandaag. Luctor versloeg het veel hoger aangeslagen team uit Emmen op kwaliteit met 3-1. Voor rust toonde Luctor aanvankelijk nog veel respect voor het 10 punten hoger staande DZOH. Het liep op een knullige manier een tegendoelpunt op, maar dit was niet meer dan een incident. Naarmate de wedstrijd vorderde, trok Luctor de wedstrijd volledig naar zich toe. De Emmenaren werden overbluft door een veel gretiger Luctor, dat zijn tegenstander geen moment rust gunde. Vlak voor rust maakte Robin gelijk uit een vrije trap vanaf de rand van de zestien. In de tweede helft was het alleen nog maar eenrichtingverkeer naar het DZOH-doel. Een tweede vrije trap, nu genomen door Casey, werd op magistrale wijze in de kruising gejast. Daarna bleef Luctor doordrukken. Dylan gaf DZOH de genadeklap toen hij eerst zijn man uitkapte waarna hij met een briljante lob de keeper verraste. Een wereldgoal. Vervolgens was het een kwestie van uitvoetballen. Alle puzzelstukjes lijken opeens in elkaar te vallen voor het team van coach Robbie. De 3-1 winst was de tweede competitieoverwinning op rij, waarmee een gat geslagen is met de drie ploegen in de staart, die vechten tegen degradatie. Als volgende week ook nog zou worden gewonnen van Excelsior, dan is het seizoen - waarin lijfsbehoud het hoofddoel is - al zo goed als geslaagd.


Sil was vandaag de grote aanjager op het middenveld. Met recht Man of the Match.

Na de glorieuze eerste seizoensoverwinning een week geleden tegen FC Winterswijk, was het weer business as usual, voor coach Robbie en zijn mannen, want het sterke DZOH uit Emmen kwam vandaag op bezoek. De ploeg uit Drenthe had in de voorgaande 8 wedstrijden 10 punten meer behaald dan Luctor, ze konden hun borst dus nat maken.

Voor aanvang van de wedstrijd moest er nog wel snel even een noodreparatie aan het doel uitgevoerd worden, want bij het zuidelijke doel bleek dat er een enorm gat zat in het net in de linkerkruising. De papa van Wout kreeg de opdracht om Harm hiervan op de hoogte te brengen. Richard had zelf part nog deel aan het euvel gehad, maar desondanks vreesde de papa van Wout de toorn van de strenge materiaalman van Luctor. Met lood in de schoenen drentelde hij naar het materiaalhok, bang dat hij was een uitbrander te krijgen van Harm. Dat viel gelukkig mee vandaag. Harm mopperde een beetje en liep toen snel met een keukentrap en een rol ducktape naar het gehavende doel om het zaakje weer op te knappen. Dit deed hij zoals we van hem gewend zijn, vakkundig en zonder poespas.

Harm (ondanks de kou geen jas nodig want spek genoeg) voert vakkundig een noodreparatie uit

Toen hij klaar was maakte Harm nog even een praatje met een paar DZOH-supporters die hem complimenteerden met zijn goede werk. Dat had hij beter niet kunnen doen want hij kreeg meteen een dankjewel gepresenteerd van een DZOH-speler. Deze miste bij het inschieten het doel maar raakte een nietsvermoedende Harm vol in de nek. Wat is het toch een ondankbaar beroep, materiaalman.

Nou Harm, bedankt hè?!

Dan nu naar de wedstrijd. Luctor schoot als een komeet uit de startblokken toen Robin vanaf de aftrap een bal naar voren peerde richting Dylan die op rechtsbuiten stond. Dylans schot werd gestopt door de keeper van DZOH maar speelde de bal pardoes in de voeten van Sil. Het slippertje werd niet afgestraft door Sil want zijn slimme boogbal kreeg net iets te veel hoogte mee en vloog 3 centimeter over het doel. DZOH was meteen wakkergeschud. De ploeg uit Emmen herpakte zich aardig, want in het eerste kwartier was het DZOH dat een licht overwicht opbouwde. Dit was weliswaar te verwachten, maar als je goed keek dan speelde Luctor verrassend goed mee tegen het veel hoger aangeslagen DZOH. Dat gaf de burger moed.

Toch was het DZOH dat de eerste klap uitdeelde omdat Luctor verdedigend een steekje liet vallen. De Emmenaren profiteerden van onoplettendheid en gebrek aan communicatie bij Luctor achterin, waarbij ze ook nog het geluk hadden dat hun schot van richting werd veranderd, Tom kansloos latend.

Dat was jammer. Nu leek het zo'n wedstrijd te gaan worden waar het favoriete team niet groots speelt, maar wel gewoon de punten mee naar huis neemt. Maar schijn bedriegt. Luctor had schijt aan reputaties en stroopte zijn mouwen op. En als er één speler was vandaag die een toonbeeld van onverzettelijkheid was, dan was het Sil. Hij was de grote aanjager op het middenveld die keer op keer alles wat naar een DZOH-aanval rook in de kiem smoorde, waarna hij meestal aan de basis stond van een flitsende Luctoraanval over meerdere schijven.

Gaandeweg de eerste helft draaide Luctor de wedstrijd meer en meer naar zich toe. Waar ze in de openingsfase nog vaak voor de lange bal kozen, werd er nu steeds meer de combinatie gezocht. Vlak voor rust werd Luctor hiervoor beloond. Een snelle aanval in de omschakeling bracht Dylan alleen voor de keeper. Hij leek te gaan scoren maar werd 2 centimeter voor het strafschopgebied onreglementair getackled door een verdediger van DZOH. Robin en Dylan wilden allebei dolgraag de vrije trap nemen, maar uiteindelijk liet Dylan de eer aan Robin. Die bedankte zijn collega op passende wijze. Met een snoeiharde pegel knalde hij het leer tegen de touwen. De keeper zat er nog aan maar verschroeide zijn handschoenen aan het vervaarlijke projectiel, zo hard ging het.

Robin en Dylan overleggen

De pegel van Robin is onhoudbaar. Het mentale zetje dat Teun de bal meegeeft is dus niet nodig.

De 1-1 vlak voor de pauze gaf  Luctor een enorme opkikker en DZOH een optater die na de pauze nog lang nadreunde. De wedstrijd ging nu nog maar één kant op: het DZOH-doel. Het bij vlagen oogstrelende tikkie-takkie voetbal van Luctor deed de liefhebbers aan de kant watertanden. Hier was altijd op getraind en nu kwam het er eindelijk ook uit. Vooral Gijs voelde zich nu in zijn element. Zijn dribbels en slimme passjes brachten de achterhoede van de bezoekers meer dan eens in opperste verwarring. Dat zagen zijn ploeggenoten ook. DZOH was als een gewonde prooi en Luctor rook bloed. Je zag het aan de fanatieke kopjes: "We gaan van ze winnen!" straalden ze uit.

Gijs strooit met passjes: Alarmfase 1 voor DZOH

Halverwege de tweede helft was het raak. En weer uit een directe vrije schop. Dit keer mocht Casey de vrije trap van Robin nog eens dunnetjes overdoen. Hij legde al zijn ziel en zaligheid in het schot waardoor de keeper van DZOH alleen maar kon toekijken hoe Casey de bal in de kruising ranselde. En als u mij niet gelooft, dan kunt u het hieronder nog eens nakijken met dank aan Carla die het op haar smartphone heeft vastgelegd.


Na de 2-1 ging Luctor er op en erover. Niks consolideren, "D'RAN!" DZOH werd voortdurend opgejaagd door de onvermoeibare troep jonge wolven van Luctor. Het was wachten op de genadeklap. Deze kwam van de voet van Dylan. En wat voor één. Op briljante wijze fopte hij zijn tegenstander met een subtiel kapje, waarna hij op 20 meter van het doel de Emmer goalie met een weergaloze lob tot figurant degradeerde. Een wereldgoal.

Dylan verschalkt de keeper van DZOH met een juweel van een lob

Er was nog wel even te spelen, maar iedereen wist: Dit zit in de tas. Te meer ook omdat de verdediging van Luctor geen moment verslapte. Maar eigenlijk klopte gewoon alles in de tweede helft. Inzet, positiespel, snelheid van handelen, allemaal werd het uitgevoerd zoals coach Robbie het graag ziet. Bij het eindsignaal klonk er een ovationeel applaus. En wat hadden ze het verdiend. In de Derde Divisie, die vooraf door velen als veel te zwaar werd bestempeld, had
Luctor D1 als een kampioen gespeeld EN gewonnen van het grote DZOH uit Emmen. Chapeau!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten