zaterdag 24 september 2016

NEO legt Luctor D1 over de knie

Luctor D1 moest vandaag voor de tweede keer dit seizoen aantreden tegen het sterke NEO uit Borne. Het hoopte op een herhaling van de bekerstunt waarbij het NEO verrassend met 3-0 uit het toernooi had gecounterd. Die vlieger ging vandaag niet op. Luctor kreeg geen vat op het uitgekiende positie- en combinatiespel van NEO en liep constant achter de feiten aan. Bij rust stond het al 0-3 voor de bezoekers waarna coach Robbie in de tweede helft deze stand probeerde te consolideren. Dat lukte lange tijd vrij aardig maar NEO wist uiteindelijk toch nog twee doelpunten te maken. Dit gebeurde na een fase waarin de wedstrijd werd ontsierd door hoog oplopende emoties in en om het veld, volgend op vermeende en ook echte overtredingen. Verzorger René moest aan beide kanten enkele spelers oplappen maar niet alle spelers haalden het einde van de wedstrijd. Gelukkig keerde na het laatste fluitsignaal de rust weer terug en kon men elkaar al handenschuddend weer recht in de ogen kijken.Langzaam maar zeker worden de contouren zichtbaar in de Derde Divisie G. In de bovenste helft is DZC'68 letterlijk en figuurlijk een maatje te groot voor de rest. Daarna vechten NEO en Alcides om plek twee, eventueel aangevuld met Rohda Raalte en DZOH.

In de onderste helft is het dringen geblazen. Longa lijkt een zekerheidje voor de rode lantaarn maar daarboven strijden er nog zes clubs voor plek 9 of hoger. Aan Luctor D1 de schone taak om zich hierbij te voegen. Een resultaat halen tegen NEO uit Borne zou daarbij bijzonder welkom zijn.

Luctor achtte zich bij voorbaat zeker niet kansloos want het had NEO in het bekertoernooi volkomen onverwacht op een 3-0 nederlaag getrakteerd. Deze uitslag was echter nogal geflatteerd geweest. Bovendien was in de competitie inmiddels duidelijk geworden dat NEO gewoon een ploeg is die bovenin mee gaat draaien.

Coach Robbie had daarom een list verzonnen om NEO voor een tweede keer te verrassen. Hij stelde Rogelio op in de spits en Glenn centraal achterin. Deze variant bleek vorige week succesvol toen Luctor met 10 man tegen Sparta Enschede alsnog langszij kwam door een doelpunt van Rogelio. Tegen NEO hoopte hij met deze opstelling een vroege voorsprong te forceren, net zoals dit gebeurde in het bekertoernooi.

Helaas voor coach Robbie pakte het dit keer anders uit. NEO had het organisatorisch prima voor elkaar waardoor Luctor geen kans kreeg om het de bezoekers lastig te maken. Door hun betere positiespel oogde het spel van NEO verzorgder en was het ook dreigender. Het was te zien dat het eerstejaarsmiddenveld van Luctor nog in een ontwikkelingsfase zit op het grote veld. Teun, Gijs en Sil zijn dit jaar in het diepe gegooid en doen er alles aan om niet kopje onder te gaan. Gelukkig is het seizoen nog lang en komen er nog genoeg tegenstanders om te laten zien dat ze niet voor niets daar staan, waar ze staan. Alleen kwam NEO vandaag nog te vroeg.Dit gezegd hebbende, werd het de bezoekers af en toe ook wel erg makkelijk gemaakt. De Luctorverdediging liet de creatieve voorwaartsen van NEO gewoon hun gang gaan bij de doelpunten die het maakte, met als resultaat een 0-3 achterstand bij rust.

Coach Robbie moest erkennen dat zijn plannetje in de soep was gelopen en gooide het roer om. Rogelio werd op zijn vertrouwde positie achterin geposteerd om voorop in de strijd te gaan. Dit deed hij op een manier zoals we het van hem kennen. Niet lullen maar poetsen.

Toen de rechtsbuiten van NEO een keer dreigde door te breken maakte deze kennis met één van zijn grote mensentackles. Rogelio speelde correct de bal maar de speler van NEO kon zijn tackle niet meer ontwijken en vloog hardhandig op het gras. De emoties bij trainer en publiek van NEO liepen hoog op en spraken er schande van. Dit was wel enigszins te begrijpen omdat het allemaal erg snel ging voor het gemiddelde mensenoog.

Daarom probeerde uw verslaggever de gemoederen weer te bedaren door aan een paar schuimbekkende Bornse vaders de foto te tonen waarop klip en klaar te zien is dat Rogelio eerder bij de bal is en een reglementaire tackle op de bal speelt terwijl de NEO-speler nog bijna een meter achter hem sprint. Deze weigerden echter hun ongelijk te toe te geven en hielden vast aan hun eigen waarheid. Het was voor hen niet te accepteren dat de NEO speler tegen Rogelio was opgebotst en niet andersom.

Rogelio is eerder dan zijn tegenstander die zijn tackle niet meer kan ontwijken.


In de daaropvolgende fase moest de KNVB scheidsrechter alle zeilen bijzetten om de wedstrijd niet uit de hand te laten lopen. De coach van NEO kreeg het een paar keer aan de stok met de arbiter en werd gevraagd om achter de omheining plaats te nemen.

NEO-coach krijgt een berisping

Iedereen liep nu vol adrenaline over het veld met het ene na het andere incident tot gevolg. Ryan moesten dit bekopen met een blessure na een veel te onbesuisde trap op zijn scheen door zijn tegenstander. Maar ook Luctor liet zich niet onbetuigd. Rogelio werd door Robbie uit voorzorg naar de kant gehaald omdat hij bewust op de enkel van een NEO speler zou zijn gestapt. Hijzelf ontkende omdat hij achteruit liep en het niet zou hebben gezien. Hoe het ook zij, daarna keerde de rust weer terug in de wedstrijd.Gelukkig maar. NEO bleef de betere ploeg maar was niet meer zo dominant als in de eerste helft. Het scoorde nog wel twee goals en nam hiermee wraak op de pijnlijke bekernederlaag. Na het eindsignaal was het mooi te zien dat spelers en trainers van beide ploegen elkaar als volwassen mensen de hand schudden. De coach van NEO erkende bij de nabespreking in de kantine dat hij zich iets te veel had laten gaan in zijn poging zijn jongens in bescherming te nemen.


Hoe pijnlijk ook, de nederlaag was geen schande voor de jongens van Robbie. Tegen NEO mag je verliezen, zo eerlijk moet je zijn. Zo niet volgende week tegen hekkensluiter Longa. Dan moet het gebeuren voor Luctor D1. Wanneer het dan wint, komt het op 5 punten en - veel belangrijker- boven de degradatiestreep.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten