woensdag 31 augustus 2016

Luctor D1 kegelt PH uit bekertoernooi

De poulefase in het bekertoernooi van D1 kreeg woensdagavond een mooie afsluiter met DE derby van Almelo: PH D1 - Luctor D1. Onder een verrukkelijk avondzonnetje was het goed toeven op sportpark de Schelfhorst. Iets te goed bijna, want de jongens van coach Robbie hadden moeite om op gang te komen. Na al een paar joekels van kansen gemist te hebben, opende PH halverwege de eerste helft de score. Daarna kwam Luctor beter in het spel en werd het ook gevaarlijk. Teun bracht de stand weer op gelijke hoogte met dank aan goed doorjagen van Ryan. Na rust werd de goede lijn door Luctor voortgezet. Via de flanken waren Casey en Dylan steeds weer levensgevaarlijk in de omschakeling, wat resulteerde in twee goals, verdeeld over beide vleugelspitsen. Tussendoor scoorde PH ook nog een binnengewaaide voorzet, maar had verder weinig meer in te brengen. De 2-3 eindstand betekende winst in de poule met prachtige cijfers: 9 uit 3. Een schitterende start van het seizoen voor dit jonge team.Het was een zomeravond met luchten als een Ruysdaelschilderij. Veel te mooi om te voetballen.
Om te golfen des te beter moeten ze bij de thuisclub gedacht hebben want voor aanvang van de kraker PH D1 - Luctor D1 lag het speelveld bezaaid met golfballen.


Van een derbystemming was vooralsnog niet veel te merken. Vlak voor de warming-up werd het veld nog gauw even gestofzuigd zodat er toch nog een heuse voetbalwedstrijd kon worden gespeeld op de driving range van PH-Golf.

Voor Luctor D1 was de opdracht die avond simpel: Een resultaat halen. Bij minimaal een gelijkspel zou het winnaar in de bekerpoule worden. PH was echter niet kansloos, want als het van Luctor zou winnen kon het bij een ruime zege tegen het zwakke KOSC Luctor nog de loef afsteken.

In de beginfase van de wedstrijd had het er ook alle schijn van, dat PH dit kunstje ging flikken. De gastheren kregen twee dotten van kansen die allebei om zeep werden geholpen. Hoe dit precies in zijn werk ging is de vraag, want uw verslaggever moest het begin van de wedstrijd missen omdat de quiche die zijn vrouw had gebakken die avond, een kwartier langer moest garen in de oven dan ze eerst gedacht had.

De quiche (met zalm, broccoli en slagroom) werd zodoende pas een kwartier voor de aftrap opgediend. Maar smaken deed'ie voortreffelijk, gelukkig. Afijn, toen uw verslaggever eenmaal het sportpark de Schelfhorst binnenwandelde (en nog wat stukjes broccoli tussen zijn tanden wegwerkte), had het dus al 2-0 kunnen staan. Hij was wel op tijd voor de openingstreffer die werd gescoord door Denzel, de vriend en klasgenoot van Ryan en Teun, maar spelend voor de thuisclub. De handige rechtsvoor van PH-Golf passeerde zijn man waarna hij Tom kansloos liet met een onhoudbare birdy in de verre hoek.

Er was werk aan de winkel voor Robbie en zijn jongens. De achterstand was een tegenvaller maar geen reden tot paniek. Na de goal kwam er een voorzichtige kentering in de wedstrijd. Luctor meldde zich steeds vaker diep op de PH-fairway waarbij het de achterhoede van de gastheren opjoeg. Dit leverde al gauw resultaat op. Ryan ontlokte een fout bij een verdediger door hem flink op de huid te zitten. Hij passte na een korte dribble op Teun die op links was meegelopen. De middenvelder zag dat de PH-keeper ver voor zijn goal stond om de hoek kleiner te maken, maar met een precies schot in de linkerhoek kon hij de doelman toch verschalken: 1-1.


Vlak voor rust maakte Glenn er ook nog bijna 1-2 van na een mooie rush op links, maar zijn punter ging net voorlangs. Desondanks ging Luctor met een tevreden gevoel rusten. Dat wil zeggen, tevreden over het resultaat. Het spel moest in de tweede helft beter.

Coach Robbie herinnerde zijn jongens aan de wedstrijd tegen NEO waar ze een sterke tegenstander met snelle uitbraken over de knie hadden gelegd. En warempel, na rust zagen we de Casey en Dylan van de wedstrijd ervoor terug. Hun snelheid en creativiteit zijn geduchte wapens waar we de komende tijd nog veel plezier aan kunnen beleven. Het was dan ook geen verrassing dat Luctor via deze twee spelers op voorsprong kwam. Dylan werd hoog aangespeeld door Casey en moest,  met een tegenstander in zijn nek, zijn best doen om de bal onder controle te krijgen. Dat deed hij bekwaam en ging ook nog zijn man voorbij. Het schot dat volgde werd nog gestopt maar in de rebound was Dylan trefzeker.
Hoewel Luctor de wedstrijd nu stevig in handen had, kon PH op een onbewaakt ogenblik toch weer gelijkmaken. Hun grote linksvoor was aan de aandacht van de luctorverdediging ontsnapt en zag tot zijn verbazing dat zijn te hard geraakte approach pardoes in de hole vloog. PH-Golf stond weer gelijk. Het was zo'n beetje de enige keer dat de thuisclub echt gevaarlijk was in de tweede helft.

Luctor liet zich er niet door van de wijs brengen. Via de flanken kwamen ze een paar keer goed door maar met name Casey was ongelukkig in de afwerking. Zijn slordigheid werd hem niet kwalijk genomen want uiteindelijk bracht hij alsnog de beslissende 2-3 op het scorebord met nota bene de moeilijkste kans van de avond. De vrije trap die Sem vanaf rechts nam werd door Casey in een mêlee van spelers tegen de touwen gejast.

Hiermee was het lot van PH bezegeld. Het had nu twee doelpunten nodig om überhaupt nog een kans te maken. Dat ging niet meer gebeuren. Integendeel. Het was Luctor dat nog de grootste mogelijkheid kreeg via Casey, die zijn bal over de keeper maar ook voorlangs het doel zag zeilen.

En zo bleef het 2-3. Zonder puntverlies poulewinnaar worden met winst in de derby tegen PH als afsluiter, dat deed het Luctorhart goed. Het begin van het seizoen kan voor Luctor D1 in ieder geval niet meer stuk. En zaterdag begint Luctor D1 alweer aan een nieuw avontuur: de eerste wedstrijd van een Luctorploeg op landelijk niveau: de uitwedstrijd tegen DZC'68 in Doetinchem. Aftrap 10:00 uur, dus dat wordt vroeg opstaan. Vrijdag niet te laat naar bed jongens!

Gefeliciteerd!


Volgens mij zijn dat Luctorfans

Geen opmerkingen:

Een reactie posten