vrijdag 1 juli 2016

Luctor 1 moet spelersbus afstaan aan D1

De nieuwe competitie-indeling voor het seizoen 2016-2017 heeft in de burelen van Luctor et Emergo voor nogal wat logistieke hoofdbrekens gezorgd. Bij het bestuderen van de tegenstanders van de diverse Luctor teams bleek niet Luctor 1, maar het naar de Derde Divisie gepromoveerde Luctor D1 de grootste afstanden te moeten afleggen bij uitwedstrijden. Het Luctorbestuur heeft daarom na ampel beraad besloten om de officiële spelersbus voor volgend seizoen niet beschikbaar te stellen voor Luctor 1 maar voor Luctor D1.

Voorzitter Klaas Meijer legt uit: "Wij zijn als Luctor et Emergo volgend seizoen voor het eerst met een team op divisie-niveau actief, te weten onze D1. Daar zijn we uiteraard bijzonder trots op. Luctor D1 is volgend seizoen feitelijk het uithangbord van de club want het team gaat straks op een hoger niveau voetballen dan Luctor 1. Daarom willen we ons paradepaardje met al onze middelen die we tot onze beschikking hebben ondersteunen. De afstanden die het team volgend jaar moet afleggen liegen er niet om. Ze spelen in plaatsen als Emmen, Genemuiden en Doetinchem. Daar kan Luctor 1 in de Tweede Klasse nog een puntje aan zuigen. Het is dan ook niet meer dan redelijk dat Luctor D1 volgend jaar voorrang krijgt bij het vervoer naar uitwedstrijden met de officiële spelersbus van Schepers Tours."
Schepers Tours heeft de bus inmiddels al omgedoopt tot Luctor et Emergo D1 Bus

De ploeg van Kenan Durmuşoğlu - coach van Luctor 1 - wordt volgens voorzitter Meijer overigens niet aan zijn lot overgelaten. Meijer: "We hebben voor een passend vervoersalternatief gezorgd zonder dat we een beroep moeten doen op onze clubreserves. We hebben twee zo goed als nieuwe bierfietsen op de kop kunnen tikken waar de selectie van Kenan mee naar de uitwedstrijden in de buurt kan rijden."


De nieuwe officiële Luctor 1 Teamfiets


 Coach Durmuşoğlu vat de beslissing van het Luctorbestuur sportief op: "We moeten accepteren dat D1 op dit moment gewoon een niveautje hoger speelt dan Luctor 1, dat is niets om je voor te schamen. Bovendien hebben de nieuwe teamfietsen ook zo hun voordelen. We doen dan wel iets langer over de reis, maar als we aankomen zijn de spelers meteen warmgedraaid. De warming-up kunnen we dus overslaan. Daarnaast zitten we met z'n allen eigenlijk aan een rijdende vergadertafel, dus kunnen we onderweg net zo goed de tactische bespreking ook meteen doen. En voor de teamgeest is zo'n fiets natuurlijk fantastisch!"


Geen opmerkingen:

Een reactie posten