donderdag 30 juni 2016

Wedstrijd met twee gezichten biedt Luctor D1 perspectief

In de laatste wedstrijd van de oefencampagne voor de zomerstop, mocht Luctor D1 tegen NEO D1 laten zien of het volgend jaar wat te zoeken heeft in de Derde Divisie. Na het zien van de wedstrijd kan hier (in goed Duits) een volmondig "Jein!" op geantwoord worden. Hele mooie dingen werden afgewisseld met hele slechte. In balbezit scoorde Luctor - steeds zoekend naar de "voetballende" oplossing - een ruime voldoende. Toen NEO echter in het tweede kwartier het spel naar zich toe trok, toonde Luctor veel te veel respect voor de ervaren derde divisionist. Het team uit Borne mocht zijn klasse etaleren terwijl de gastheren leken te vergeten dat een tackle of een schouderduw ook onderdeel van het voetbal zijn. Wat hierbij niet hielp was het ontbreken van Rogelio (geblesseerde enkel) die wel weet hoe je zo'n varkentje moet wassen. Daarnaast was het positiespel van NEO superieur aan dat van Luctor. In een mum van tijd stond het 0-4. Drie goals waren te wijten aan persoonlijke fouten achterin. De vierde was een schitterende diagonale pegel na prima voorbereidend samenspel van NEO.

Halve omhaal betekent de 0-5


In de rust zei coach Robbie dat ze in de tweede helft gewoon opnieuw gingen beginnen: "Het staat gewoon 0-0!". Een slimme zet van de coach, want zo masseerde hij de kater van voor rust uit het lijf van zijn spelers. In de tweede helft zagen we dan ook een heel ander Luctor. De bezoekers scoorden weliswaar nog wel 0-5 uit een corner maar daarna was het de beurt aan Luctor.NEO was een goede ploeg maar bleek kwetsbaar wanneer het werd opgejaagd. Casey, Dylan en Ryan kregen in de gaten dat ze de Bornse achterhoede flink op de huid moesten zitten, want dan liet het steken vallen. Zo wisten zij zich een handvol uitstekende kansen te creƫren die echter allemaal werden gemist. De verdedigers van NEO deden er trouwens ook niet moeilijk over om aan de noodrem te trekken als het nodig was. Anders dan in het grote mensenvoetbal wordt dit bij de junioren vaak met de mantel der liefde bedekt.

NEO trekt aan de noodrem

Uiteindelijk was het gastspeler Ceder die de hatelijke nul van het scorebord haalde. De keeper van NEO voelde zich bij een Bornse terugspeelbal zo opgejaagd door Ceder dat hij de bal pardoes bij hem inleverde. Ceder schoot de bal vervolgens simpel binnen. De goal was niet meer dan verdiend. Qua kansenverhouding en spelbeeld had Luctor er best nog wel een paar meer mogen maken, maar het ontbrak aan de finishing touch.Wanneer na de zomer Rogelio weer het slot op de deur is in de verdediging en Robbie zijn spelers op het aspect mentale weerbaarheid een paar lesjes leert, dan kan NEO in de Derde Divisie tegen Luctor zijn borst nog nat gaan maken.

Fijne vakantie allemaal. We zijn er weer in augustus.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten