donderdag 2 juni 2016

Het is nog even wennen voor het nieuwe Luctor D1

Op donderdagavond mocht het nieuwe Luctor D1 voor het eerst aantreden in de nieuwe formatie voor het seizoen 2016/2017. AVC Heracles D1 was de eerste tegenstander voor de kersverse formatie van coach Robbie. Ondanks dat de weergoden alle registers hadden opengetrokken (het regende pijpenstelen) waren de fans in groten getale op de publiekspresentatie afgekomen.

Plakband: altijd handig.
Ondanks de grote belangstelling, moest er niet te veel van het spel verwacht worden want de ploeg had in deze samenstelling nog nooit samen getraind en de helft van het team had zelfs nog nooit in clubverband op een groot veld gespeeld. Aan sommige spelers was ook te zien dat ze de wedstrijd niet al te serieus namen. Keeper Tom kwam er tijdens de warming-up pas achter dat de zool van zijn rechterschoen helemaal losliet. Robbie maande Tom om nog gauw even naar Harm te rennen voor wat tape. Hiermee moest verzorger annex materiaalman René twintig seconden voor de aftrap nog in de weer om de schoen van de goalie provisorisch op te lappen.

De aftrap werd zo met een halve minuut vertraagd, maar wat gaf het. Toen de wedstrijd eenmaal begon, was er weinig te merken van het gebrek aan voorbereiding. Luctor zette Heracles meteen het mes op de keel. De openingsfase was volledig voor de thuisploeg, met mooi combinatiespel en constant druk op de Heraclesverdediging.

De bezoekers waren blij dat ze de eerste tien minuten zonder kleerscheuren waren doorgekomen. Toen de Luctorstorm wat was gaan liggen, bleek dat Heracles allesbehalve een walk-over ging worden. Integendeel, voorin liepen een paar reuzen van kerels die met slim positiespel goed in stelling gebracht werden. Hun eerste kans uit een vrije trap werd meteen raakgekopt door hun nummer twee, een knul die voor B-junior kon doorgaan. De score werd enkele minuten later verdubbeld toen een schot van diezelfde nummer twee na een rebound door een medespeler werd binnengetikt. En zo stond het zomaar ineens 0-2!

Of het zo bedoeld was, is de vraag, maar het leek wel of Heracles verstoppertje had gespeeld om Luctor in slaap te sussen waarna het twee keer dodelijk effectief toesloeg toen de thuisploeg even niet stond op te letten. In het verloop van de wedstrijd werd duidelijk dat Heracles gewoon een prima formatie was die vooral achterin de zaakjes uitstekend voor elkaar had. Luctor mocht wel op de helft van de tegestander komen (op het middenveld zag het er nog heel behoorlijk uit) maar had moeite om in het strafschopgebied van Heracles binnen te dringen.

Enrique en Casey zochten tevergeefs naar aanspeelpunten en kozen daarom maar voor de individuele actie. Hiermee stichtten ze wel gevaar maar echte honderdprocentkansen leverde het niet op. Het zal nog even duren voor ze op elkaar ingespeeld raken.

Naarmate de wedstrijd vorderde ging Luctor steeds meer de lange bal hanteren, wat op het gladde veld bijna niet te doen was. Het was de toeschouwers duidelijk. Deze wedstrijd gingen ze niet meer omdraaien. Toen Heracles, halverwege de "derde helft" ook nog de 0-3 maakte, was de wedstrijd gespeeld. In de laatste twintig minuten gebeurde er nog weinig wat het vermelden waard is.

Eindstand 0-3. Jammer, maar helemaal niet erg want het waren pas de eerste minuten van een spiksplinternieuw team. Nu is het zaak om aan elkaar en aan het grote veld te wennen. Het echte voetbal komt wel na de zomer.